Sóder piacvezető áron - szállítás a bányából

Sóder

Összesen 6 termék.

Az építkezések és a betonozási munkálatok egyik legfontosabb alapanyaga határozottan a sóder, mely a hivatalos definíció szerint a többnyire kvarc és kvarcit szemeket tartalmazó kőzethalmok letöredezett végtermékeiként jellemezhető.

Sóder rendelés menete

A Békás Logistic esetén a sóder rendelés menete rendkívül egyszerű, mindössze néhány lépésből álló folyamat. Ezek a következők:

  • Az első és legfontosabb a kapcsolódó tájékoztatók elolvasása és a megfelelő sódertípus kiválasztása. Ha segítségre van szüksége, keressen fel minket elérhetőségeinken!
  • A második lépés az árajánlat kérése az adott sódertípusra. Erre lehetősége lesz itt a honlapon keresztül, az ajánlatkérés menüpont alatt, de telefonon, e-mailben és személyesen is természetesen.
  • Amennyiben elfogadja a kiállított árajánlatot, leadhatja a tényleges megrendelést, amire szintén lehetősége nyílik telefonon, e-mailben vagy személyesen. Fontos, hogy mindig pontosan tüntessük fel a mennyiséget, a szállítás címet és az elérhetőségeket!
  • A megrendelés leadását követően munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot az adategyeztetés, valamint a kiszállítás pontos időpontjával kapcsolatban.

A sóder ára

A sóder ára számtalan tényezőtől függhet, de leginkább attól, hogy milyen szemcseméretben kérjük és milyen mennyiségben. Nyilván több köbméternyi sóderre lényegesen kedvezőbb árajánlat kalkulálható, mint kisebb mennyiségre, de a leginkább árképző a szemcseméret, hiszen a többször rostált, finomabb ömlesztett anyagok előállítása több időt és erőforrást igénylő feladat, ellentétben a nagyobb kőméretű típusokkal, melyek kiemelés után szinte azonnal szállíthatók.

Kérjen ingyenes árajánlatot elérhetőségeinken, garantáltan piacvezető áron dolgozunk.

Sóder típusok

A legtöbbször folyóvizekben, folyók és folyamok partján találhatjuk a legjobb minőségben, lévén a kövek a víz folyamatos koptató munkájával nyerik el sima, kerekded felületüket. A sóder szemcsemérete jellemzően annál apróbb, minél tovább – rendszerint évmilliókon át – tart ez a formálódási folyamat.

A sóderből éppen emiatt többféle szemcsenagyságú változatot különböztethetünk meg egymástól. Létezik belőle 0-4 milliméteres, 0-8 milliméteres, 0-16 milliméteres, sőt 0-24 milliméteres típus is. Összességében kijelenthető, hogy mindegyik sóderfajta a betonozási munkák alapjául szolgál, azonban nem véletlenül létezik belőle többféle változat.

A 0-16 és a 0-24 milliméteres ömlesztett sódert például kifejezetten a 4 centiméternél vastagabb betonfelületek – járdák, lépcsők, aljzatok, feljárók vagy alapok – esetén használják, és míg a 0-8 milliméteres sóder már alkalmas aljzatkiegyenlítésre is a legfeljebb 3 centiméternél vastagabb betonozási munkák mellett, a kétszer rostált 0-4 milliméteres méretűt leginkább simító- és kiegyenlítő betonhoz, esetleg durva vakoló habarcs készítéséhez ajánlják. A sóder természetesen egy sor más dologra is alkalmas a betonozás mellett, ezáltal a nagyobb szemcseméretű változatok tökéletesek díszkertek, árkok, vízelvezetők vagy parkok kialakításához és díszítéséhez, míg az apróbb szemcseméretű változat szegélyezéshez, tavakhoz, de akár járdák vagy lépegetők fugázásához is megfelelő választás.

Az építőiparban általában mindig a vízfolyásokból, tehát a folyókból, folyamokból, ritkán tavakból és patakokból kiemelt sódert használják, mert ezek rendkívül tiszta alapanyagok, ezáltal kiemelkedő minőségű, tartós és erős beton készíthető belőlük. Kinyerhető még sóder továbbá a föld mélyéről is. Ez az úgynevezett bányakavics, amit inkább töltéshez használnak, mert rendszerint sok agyag és föld található meg a szemek között, vagyis betonozás előtt ezt alaposan át kellene mosni a megfelelő felhasználáshoz.

Szállítási feltételekről bővebben a sóder szállítás oldalunkon tájékozódhatnak.

Bár fedett és száraz helyen a sóder évekig tárolható minden különösebb gond nélkül, azonban garantáljuk, hogy a tőlünk rendelt ömlesztett anyagot közvetlenül a bányából, frissen szállítjuk ki megrendelőinknek.

Legyen szó osztályozatlan-, normál vagy rostált sódertípusról, mindegyik változatot rövid határidők mellett tudjuk biztosítani ügyfeleinknek – bizonyos esetekben akár néhány órán belül –, méghozzá gondosan odafigyelve a garantált minőségre.

Minden esetben billenthető platós tehergépkocsival végezzük a sóder házhoz szállítását, így biztosan nem okoz majd problémát a lerakodás. Fuvarosainknak csak azt kell megmutatni, hogy hová kerüljön a friss sóder, amit a plató megbillentésével egyszerűen le tud csúsztatni az autó rakteréről.

Természetesen lehetőség van ideális körülmények között arra, hogy a megrendelő kérésére több kupacban történjen a lerakodás, de amennyiben terítve van szükségünk az ömlesztett anyagra, azt is megvalósítható bizonyos keretek között.

A sóder szállítás kapcsán nagyon lényeges, hogy a fuvarozást kizárólag Budapesten és vonáskörzetében, telephelyünktől legfeljebb 70 kilométeres távolságon belül kínáljuk. A házhoz szállításnak természetesen minden esetben lesznek költségei, amit a kért mennyiség és a távolság egyaránt meghatároz.

A sóder felhasználása a gyakorlatban

Noha bizonyítottan az építkezéseken fogy a legtöbb sóder a mindennapokban, azonban rengeteg olyan folyamat és tevékenység ismert, amikor önmagában vagy feldolgozott formában találkozhatunk ezzel az ömlesztett anyaggal. Az alábbiakban összegyűjtöttük a sóder leggyakoribb felhasználási módjait.

Betonozás

A betonozás és betonkészítés a sóder egyik legismertebb és legáltalánosabb felhasználási módja. Cementtel és vízzel kiegészítve ugyanis ez az ömlesztett anyag kiválóan alkalmas masszív, tartós felületek kialakítására. Megfelelő állag vagy zsaluzott megoldások esetén nagyon könnyen és egyszerűen formázható masszáról van szó, ami nélkül egyetlen háznak sem készülhetne megfelelően tartós fundamentuma.

A sóderből készült beton ugyanis elsődlegesen az ingatlanok sávalapjához használatos, ahol megfelelő szélességben és mélységben biztosítja az épületek stabilitását. Ez azonban még közel sem minden, hiszen többször rostált, aprószemű sódert használnak az aljzatkialakításkor, de ez a kőzetanyag kerül a zsákos habarcsokba is, miközben a betonfelületek egyaránt nagy mennyiségben megtalálhatók otthonaink környezetében.

Jellemzően betonból készülnek a lépcsők, a ház körül meghúzódó járdafelületek, az autóbeállók és feljárók, a garázsok vagy a pincék aljzatai, de felhasználhatjuk ezt a masszív alapanyagot – pláne vasalva – kerti járdák, kiülők, sütögetők vagy teraszok építésére, illetve kialakítására is. A határ kis túlzással a csillagos ég!

Lábazati feltöltés

Noha sok helyen inkább kúlé kavicsot alkalmaznak már ebből a célból, mert teljesen esélytelen, hogy felhúzza a talajvizet az aljzatbetonig, azonban ennél lényegesen olcsóbb, és közel ugyanolyan hatékony megoldás az is, ha sódert alkalmazunk egy új lakóház építésekor a lábazati feltöltéshez. Ennek az oka, hogy a sóder sem tudja felvenni a vizet, ezáltal nem tud kárt okozni az aljzatban, de jobban oda kell figyelni a kialakítására.

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a sódert legalább 15-20 centiméterenként egy döngölő békával tömöríteni kell majd, ellenkező esetben a ránehezedő aljzat a későbbiekben megsüllyedhet és rengeteg kellemetlenséget idézhet elő. Amennyiben a lábazat túl magas, természetesen csökkenthetők a költségek azzal, hogy negyedig vagy félig termőfölddel töltjük fel, és csak a fennmaradó részen alkalmazunk sódert.

Alapozás

Nagy pozitívum a sóder kapcsán, hogy rendkívül jó ülepedőképességgel rendelkezik, ezáltal főként a vegyes szemcseméretű, úgynevezett osztályozatlan sódert a megfelelő eszközökkel és a kellő technikával nagyon masszív egésszé tömöríthetjük össze. Ennek köszönhetően önmagában kiváló alapot adhat bizonyos felületeknek, még ha itt most nem is lakóházakról vagy egyéb magas felépítményekről beszélünk.

Fundamentumként ugyanis olyan esetekben alkalmazható a sóder, mint például egy autófeljáró vagy egy behajtó. Ilyenkor a föld mélyén 20-30 centiméteres vastagságban sódert tömörítünk össze, majd egy kis homok elterítése után erre fektethetjük rá a térköveket, de közvetlenül is mehet rá murva, bazalt, andezit, kúlé kavics vagy éppen beton. Ilyen kialakítás esetén biztosak lehetünk abban, hogy ezeknek a feljáróknak mindig tartós, ámde mégis jó vízáteresztő képességgel rendelkező alapjuk lesz, mely nem engedi a felület megsüllyedését.

Felületkialakítás

Közel sem csak elrejtve alkalmazhatjuk azonban a sódert, hiszen a biztos alap mellett akár felületkialakításra is használhatjuk, ha hirtelen nincs pénzünk térkőre vagy más drágább megoldásra, hiszen megfelelő tömörítés mellett a sóder ideális lesz például parkolók, autófeljárók és beállók kialakítása esetén is.

Ez a megoldás talán nem mindig esztétikus, ellenben kifejezetten jó döntés akkor, ha nem szeretnénk sarat az udvarban, hiszen megfelelő mélységben és alapos tömörítés esetén a sóderfelület nem süllyed meg, nem vizesedik, nem képződnek rajta pocsolyák, illetve természetesen a sarat is elfelejthetjük mellette.

Természetesen a sóderfelületek mindig gondozást igényelnek, hiszen összefüggő pázsitréteg ugyan nem nő rajta, ellenben a gyomnövények egy része elég földet talál magának ahhoz, hogy megkapaszkodjon benne. Ez ellen folyamatos gyomlálással vagy gyomírtó alkalmazásával védekezhetünk.

Kertépítés

Kifejezetten sok sóder fogyhat természetesen kertépítések során is. Nyilván díszkertje válogatja, de az ömlesztett anyagot nagyon sok helyen felhasználhatjuk alapként, így például lépegetők és térkövek alatt, vízelvezetőknél, de természetesen sziklakerteknél vagy süllyedő területrészek stabilizálásánál sem utolsó megoldás.

Felületképzéshez egy kertépítés során általában nem használják a sódert, azonban léteznek olyan megoldások vagy egyedi kérések, különösen például a mediterrán kerteknél vagy a kaktuszosoknál, amikor a többször rostált sóder kitűnő megoldás lesz, de térkövek vagy betonlapok fugázásakor is szem előtt marad.

Földutak

A földutak sok esetben okoznak problémát azok számára, akik csak ilyen környezetben tudnak eljutni például otthonukhoz vagy hétvégi házukhoz, hiszen csapadékos időszakban ezek a helyek rendkívül sárossá válhatnak, aminek hatására kátyúk keletkezhetnek, a mellékutak pedig akár járhatatlanná is válhatnak.

Ilyenkor a sóder lesz a legolcsóbb és legjobb választás, ha tartós megoldásra vágyunk. Akár csak a kátyúk feltöltésére, akár egy párcentis réteg elterítésére, de a földutak stabilizálásának egyik első lépéseként a sóder mindig kitűnő választás. Még akkor is, ha később murva vagy bazalt, esetleg aszfalt kerül rá, hiszen a sóder a rendszeres használat mellett – ideig-óráig – egy stabil, feszes és masszív felületet tud adni a földes út számára.

Hasznos tippek sóder vásárlása előtt

Mint a fentiekben már szóba került, a sódernek különböző változatai ismertek, és ha korábban még soha nem volt szükségünk arra, hogy ilyen ömlesztett anyagot vásároljunk magunknak, akkor okozhat némi problémát a megfelelő típus kiválasztása. Éppen ezért gyűjtöttünk össze néhány olyan hasznos tippet, ami lehetőséget ad arra, hogy megkönnyítse számunkra a sóderválasztás és sódervásárlás folyamatát.

Először is ismerjük meg, hogy melyik sóder pontosan mire való!

Hogyan szeretnénk sódert rendelni magunknak, ha azzal sem vagyunk tisztában, hogy melyik típusa mire is való? A fentiekben már pontosan megnéztük az egyes sóderfajtákat, melyeket nemcsak név szerint érdemes memorizálni, hanem abban a tekintetben is, hogy pontosan milyen munkára szeretnénk vásárolni?

A fentiekben minden egyes mérettípushoz találhatunk reprezentatív példákat, melyeket érdemes megfogadni, hiszen hiába szeretnénk mi olcsóbb sódert választani magunknak, ha éppen aljzatkialakításról lesz szó, amihez rendszerint a költségesebb, többször rostált típust kell megrendelnünk.

Legyünk tisztában a mennyiségi kérdésekkel!

A sóder nem az a fajta ömlesztett anyag, mint a termőföld, ezáltal megmaradása esetén nem tudjuk elteríteni a hátsó kertben, mert a kavics erre teljesen alkalmatlan. Emiatt lényeges, hogy mindig pontosan tudjuk, hogy milyen típusú és mekkora mennyiségű sóderre van szükségünk az adott munkához.

Nyilvánvaló, hogy talicskára pontosan még egy gyakorlott tervező vagy kőműves sem tudja, hogy az adott munkához mekkora sódermennyiségre lesz szükségünk, hovatovább inkább az a jellemző általánosságban, hogy elővigyázatosságból inkább felfelé kerekítenek, hiszen a megmaradó sóder eltüntetése azért többnyire egyszerűbb és olcsóbb lesz, mint újabb köbméterek kiszállítása.

Gondoskodjunk a szükséges szerszámokról!

A sóderrel sokak szerint egy nagy baj van: dolgozni kell vele! Ehhez pedig szinte mindig valamilyen szerszámra lesz szükségünk, gyakran nagyobb gépekre, melyeket költséges lenne egy-két alkalomhoz megvásárolni, így kérjük kölcsön vagy béreljük ki őket, de mindig legyenek kéznél, mert a sóderrel való munkához nem lehet akármilyen szerszámokat használni.

Mindig legyen például kéznél több erős lapát, masszívabb felépítményű talicska – felejtsük el a laza szerkezetű, legfeljebb levélhordásra alkalmas típusokat –, vasgereblye, de ha betonozunk is vele, akkor vödrökről és betonkeverőről szintén gondoskodnunk kell. Vegyük figyelembe, hogy a sódert gyakran kell tömöríteni, amihez a lapvibrátor nem mindig jó megoldás, gyakran békát kell bérelnünk hozzá.

Nincs olyan, hogy mindenre jó sóder!

Bár leegyszerűsítené a választás folyamatát, azonban egyelőre nem létezik olyan sódertípus, ami minden munkálatra ideális. Vannak átfedések az egyes szemcsenagyságú termékek között, sőt akadnak olyanok is, melyek kapcsán szabad szemmel és a felhasználhatóságot tekintve szinte egyáltalán nem tapasztalhatunk különbséget, azonban így is nagyon lényeges, hogy a megfelelő ömlesztett anyagot vásároljuk meg.

Hiába választunk például osztályozatlan sódert abban az esetben, ha aljzatot szeretnénk betonozni, hiszen erre az aprószemű, rostált termékek ideálisak. Ugyanez igaz fordítottan is, azaz hiába kérünk mi apró szemcsenagyságú sódert alapozáshoz, ha ehhez a munkafolyamathoz az teljesen alkalmatlan lesz.

Mindig gondoljuk át a logisztikát!

A szállítás a legtöbb esetben extra költségekkel jár a sóder vásárlásakor, amit érdemes mérlegelni, de ennél is lényegesebb, hogy inkább a logisztika körülményeit gondoljuk át alaposan. Olyan környéken lakunk, ahová behajthatnak a többtonnás teherautók? Ideális az autófeljárónk arra, hogy ilyen súlyos járműveket fogadjunk? Egyáltalán képesek leszünk egyszerre eldolgozni 20 köbméter sódert?

Ezek mind olyan kérdések, melyek nagyon lényegesek lehetnek a vásárlás előtt! Ha olyan helyen lakunk, ahová egy nyerges vontató nem tud behajtani, akkor azt mindig jelezzük előre a vásárláskor. Nem kell aggódni, van alternatíva, akár több részletben is megvalósulhat a kiszállítás, a kisebb autóval pedig nemcsak az utcákon, hanem az udvarban is egyszerűbb lesz manőverezni annak érdekében, hogy a megfelelő helyre kerülhessen a kért sóder.

Bátran kérdezzünk!

Senki sem úgy születik, hogy minden alapvető ismerettel rendelkezik a sóder kapcsán. Amennyiben tehát kérdésünk lenne, bátran tegyük fel, a Békás Logistic kollégái a legjobb tudásuk szerint válaszolnak majd rá, legyen szó akár a megfelelő típus kiválasztásáról, akár a mennyiségi kérdésekről vagy a kiszállításról. Keressen minket bizalommal személyesen, telefonon vagy e-mailben!

Gyakran ismételt kérdések

Milyen munkához válasszunk 0-4-es sódert?

A 0-4-es sóder jellemzően rendkívül apró szemcsenagyságú, többször rostált típus, mely a homokhoz hasonlítható a leginkább. Emiatt főként finom munkálatokhoz javasolt, így például vékonyabb aljzatok kialakításához, vakoláshoz, önmagában pedig térkövek alá vagy azok fugázásához javasolt.

Milyen munkához válasszunk 0-8-as sódert?

Általánosságban kijelenthető, hogy a 0-8-as sóder majdnem ugyanarra jó, mint a 0-4-es típus. Ahhoz mérten természetesen egy kicsit durvább alapanyagról van szó, ezért némileg vastagabb és vaskosabb betonfelületek alapjaként lehet megfelelő, tökéletes például nagyobb aljzatokhoz, külső pucolásokhoz, párkányok vagy lépcsők kiöntéséhez és így tovább. Térkövek alá és közé fugaként szintén jó döntés önmagában.

Milyen munkához válasszunk 0-16-os sódert?

Ha 0-16-os sódert vásárolunk, azt jellemzően már a vastagabb betonfelületek kialakításakor kell alkalmaznunk. Ha az adott felület megközelíti vagy meghaladja a 10 centimétert – például járdák, lépcsők, aljzatok esetén –, akkor ez a sódertípus lesz a legjobb alternatíva. Önmagában ritkán alkalmazzák, de felületképzésre jó döntés lehet feljárók vagy beállók kialakításakor.

Milyen munkához válasszunk 0-24-es sódert?

Jelenleg a 0-24-es sóder az, amiből a legtartósabb és legvaskosabb betonfelületek készíthetők. Jellemzően ezt a típust választják a házak alapozásához, a garázsok vagy pincék aljzatkialakításához, de természetesen járdák és egyéb masszív betonelemek mellett is erre lesz szükségünk. A 0-24-es sódert önmagában is gyakran használják, kiváló lehet felső rétegnek, hogy megelőzzük vele a sarat, de példának okáért a lábazati feltöltéshez, vagy a betonozott fundamentum alá is ezt érdemes választani.

Mire elegendő egy köbméter sóder?

Az egyik leggyakoribb kérdés a sódervásárláskor, hogy mire elegendő belőle egy köbméter? Bár jellemzően a szakemberek előre kiszámolják majd nekünk, hogy mennyi ömlesztett anyagra lesz szükségünk az adott munka elvégzéséhez, ha viszont magunkra vagyunk utalva a kérdésben, akkor érdemes betonozás és nyers alkalmazás esetén is úgy kalkulálni vele, hogy vizuálisan elképzelünk, vagy akár kimérünk egy 10 négyzetméteres alapterületet. Ez egy kisebb, 2x5 méteres helyiség alapjának megfelelő mennyiség. Ezt az alapterületet átlagosan 10 centiméteres vastagságban tudjuk beborítani egy köbméter sóderrel.

Munka a sóderrel? Mi kell hozzá?

Erre a kérdésre csak akkor lehet átfogóan válaszolni, ha tudjuk, hogy pontosan mire szeretnénk használni az adott sódertípust. Ha önmagában dolgoznánk vele, akkor lapát, vasgereblye és talicska feltétlenül legyen otthon – az ülepítéshez lényeges lehet valamilyen speciális gép is –, míg betonozáshoz elengedhetetlen lesz az elhangzottakon kívül egy betonkeverő, valamint néhány kőművesszerszám.

Lehet térkövezni sóderrel?

Nemcsak, hogy lehet, hanem egyenesen kötelező sóderágyba fektetni a térkövet ahhoz, hogy tartós végeredményt kaphassunk. Ilyen munka esetén mindig szükség lesz megalapozni valamilyen nagyobb szemcseméretű, például osztályozatlan sóderrel, melyre aprószemű, 0-4-es vagy 0-8-as típust kell elterítenünk, ami a térkő közvetlen fogadására és fugázására egyaránt ideális.

Mennyi cement kell egy köbméter sóderhez?

Noha ezt részben a sóder minősége és nedvessége is meghatározza, de nagy általánosságban egy köbméter sóderhez két zsák, azaz nagyjából 50 kilogramm cement szükségeltetik, ha követjük a három az egyhez ajánlott keverési arányt, amikor minden harmadik lapát sóderhez egy lapát cementet teszünk kötőanyagként.

Mindig kell sóder a ház betonalapja alá?

Nem mindig, de erősen ajánlott, ha olyan épületről van szó, mely sávalappal rendelkezik, az építési terület pedig nedvesebb közeggel rendelkezik. Ilyenkor a sóder egyfajta vízelvezető réteget ad a beton sávalapnak, amivel növelhető annak terhelése és tartóssága.

Milyen sóder kell a lábazat feltöltéséhez?

A lábazat és az aljzat közti tér feltöltésére a leginkább költséghatékonyabb alternatívát a sóder képviseli. Ez az ömlesztett anyag ugyanis nem hozza fel a nedvességet a lakás alsó betonfelületéhez, miközben megfelelő tömörítés mellett kitűnő alapot ad az aljzat számára. Ehhez a munkafolyamathoz jellemzően az osztályozatlan sóder a legideálisabb.

Milyen sóder kell az aljzatbetonhoz?

Ehhez jellemzően az apró szemcseméretű típusok közül érdemes válogatni. A 0-8-as sóder a legtöbb helyen tökéletesen alkalmas lesz, segítségével könnyedén eldolgozható, ámde mégis masszív és tartós felületek alakíthatók ki a beltéri helyiségekben.

Hogyan lehet árajánlatot kérni a sóderre?

A legegyszerűbben weboldalunk kapcsolódó felületén, illetve űrlapján keresztül. Csak válasszuk ki a szükséges sódertípust, majd kattintsunk az ajánlatkérés menüpontra, ahol az adatok kitöltését követően kollégáink rögtön fogadják kérését, és a lehető leggyorsabban megpróbálnak reagálni a kérésre. Természetesen telefonon, e-mailben vagy személyesen is lehetőség van árajánlat igénylésére.

Egyszerre mennyi sóder kiszállítására van lehetőség?

A jelenleg rendelkezésünkre álló géppark ideális arra, hogy akár beruházók vagy kivitelezők számára is elegendő mennyiségű sódert tudjunk kiszállítani egyetlen fuvarral. A legnagyobb teherautóink egyszerre akár 20-25 köbméter sódert is el tudnak juttatni céljukhoz, de ha nagyobb mennyiségre lenne szükségünk, több autó útnak indítására is lehetőség van. Természetesen ennél lényegesen kisebb, párköbméteres rendeléseket egyaránt örömmel teljesítünk, ha a megrendelő vállalja a logisztika költségét, akkor ennek nincs akadálya.

Kizárólag Budapesten szállítanak házhoz sódert?

Egészen pontosan Budapesten és vonzáskörzetében, ami azt jelenti, hogy telephelyünktől legfeljebb 70 kilométeres távolságon belül a megfelelő logisztikai díj ellenében bárhová elszállítjuk a kért ömlesztett anyagot.

Kaphatok önöktől segítséget a sóder eldolgozásában?

Ha nem betonkeverésre szeretné használni a sódert – ehhez mixerbeton szolgáltatásunk lesz ideális –, a sóder elterítésében annyit tudunk segíteni, hogy egy adott területen belül több helyre elosztva csúsztatjuk le a platóról az ömlesztett anyagot. Amennyiben ehhez kapcsolódóan nagyobb földmunkára lenne szüksége, ahhoz külön szolgáltatást tudunk biztosítani.

Hiba!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Rendben