Darált beton kiváló áron

Darált beton

Összesen 1 termék.

A darált beton az ömlesztett termékek közül az egyetlen, mely nem a természet ajándéka, lévén összedőlt vagy lerombolt épületek és egyéb építmények különböző méretűre összezúzott betontörmelékéből készül gépi darabolás útján.

Darált beton

A termék kiszállítása közvetlen feldolgozóból történik, kereskedésünkben nem deponált.

Részletek

Darán beton rendelés menete

Amennyiben darált betonra lenne szükségünk, de nem ismerjük a megrendeléshez szükséges lépéseket, az alábbiakban végigvezetjük a teljes folyamatot lépésről-lépésre:

  • Még a megrendelés előtt nagyon lényeges, hogy pontosan felmérjük a darált beton felhasználási lehetőségeit, hogy az adott munkához alkalmas-e a kérdéses ömlesztett anyag, és amennyiben igen, akkor mekkora mennyiségre lesz szükségünk hozzá. Ha a fenti segítség nem elegendő, inkább tegyük fel kérdéseinket!
  • Ha biztosan darált betonra van szükségünk, és a mennyiséget is ki tudtuk számolni, a megrendelés következő lépése az árajánlatkérés. Ezt a legkönnyebben a termék adatlapján tudjuk megtenni, ahol nincs más dolgunk, mint a kapcsolódó űrlap kitöltése és elküldése, ami még nem jár fizetési kötelezettséggel.
  • A kérelem után a megadott e-mail címre kiküldésre kerül az árajánlat, ami a legtöbb esetben már másnapra elkészül. Ha a végösszeg megfelelő a számunkra, le kell adnunk fizetési kötelezettséggel járó megrendelésünket, amit e-mailben, telefonon, de akár személyesen is megtehetünk.
  • A megrendelés beérkezése után kapcsolatfelvétel következik, aminek részeként egy általános adategyeztetés mellett megbeszélésre kerül a kiszállítás pontos időpontja vagy intervalluma, valamint az esetleges extra igények konkretizálása.

Mitől függ a darált beton ára?

A darált beton kapcsán az egyik legfontosabb tulajdonság, hogy nem természetes anyag, hanem mesterségesen keletkezik, ezáltal építési betontörmelékek bontásával, zúzásával, illetve újrahasznosításával állítják elő. Ennek megfelelően árcéduláját rengeteg tényező befolyásolhatja, de alapvetően a természetes ömlesztett anyagokhoz hasonlóan leginkább a mennyiség és a minőség a leginkább meghatározó tényezők.

Darált beton

Osztályozásra a darált beton nem kerül, aminek az oka nem más, minthogy nem felületképző anyag, leginkább alapok ülepítéséhez alkalmazzák, éppen ezért a legjobb, ha minél változatosabb szemcseméreteket találhatunk meg benne. A darált beton ára tehát leginkább attól függ, hogy hány köbméterre van szükségünk belőle.

Minél nagyobb mennyiséget kérünk, annál kedvezőbb ár kalkulálható, azonban nem szabad elfelejteni, hogy házhoz szállítás esetén a végösszeghez minden esetben még logisztikai költségek is tartoznak, amit szintén befolyásol a távolság és a kért mennyiség.

Szállítási tudnivalók

Mivel nem természetes alapanyag, ezért a darált beton egyenesen a feldolgozóból érkezik a megrendelés helyszínre. A Békás Logistic biztos háttérrel rendelkezik ezen a téren, így akár kisebb mennyiségről van szó, akár több teherautónyi ömlesztett anyagról, minden esetben a legjobb minőségben és a legrövidebb határidőkkel tudjuk biztosítani a megrendeléseket, méghozzá megfelelve minden minőségi előírásnak.

A logisztika mindig billenőplatóval ellátott teherautóval történik, ami kifejezetten előnyös tudnivaló a darált beton kapcsán. Ez az ömlesztett anyag ugyanis kézi erővel rendkívül nehezen eldolgozható, emiatt kézi szerszámokkal nagyon fáradtságos lenne letermelni a pótkocsiról.

Darált beton

Sokkal egyszerűbb lesz csak lecsúsztatni róla, amire akár több részletben is lehetőség van, hogy a lehető legközelebb kerülhessen a beton a felhasználás helyéhez. Különösen előnyös ez akkor, ha egy bejáró fundamentumához alkalmazzuk, hiszen ilyenkor a darált beton könnyedén elteríthető az alapban, így nagyon csekély utómunkát igényel a végleges kialakítása.

Lényeges információ, hogy a darált beton kiszállítását kizárólag Budapesten és környékén, telephelyünktől legfeljebb 70 kilométer távolságon belül végezzük. Ez természetesen minden esetben szállítási költségekkel jár együtt, aminek a mértékét a távolság és a mennyiség is meghatározza, hiszen nem mindegy, hogy egy kisebb vagy egy nagyobb teherautót kell beindítani hozzá.

Milyen munkálatokhoz használható a darált beton?

Mivel szokványosnak nem nevezhető ömlesztett anyagról van szó, ezért kevesen ismerik a darált betont, sokan el sem tudják képzelni, hogy mire alkalmazható, holott óriási segítség lehet, ha egy igazán tartós, biztos és masszív alapra van szükségünk. Látható felületként ugyanis a darált betonnal nagyon ritkán találkozhatunk, azonban előfordulhat ebben a formájában, de inkább lássuk, hogy konkrétan mikor lehet jó döntés!

Alapozási munkálatok

Általánosságban kijelenthető, hogy a darált beton az egyik tipikus esete azoknak az ömlesztett anyagoknak, melyek nem látványosak, nem maradnak szem előtt, azonban alkalmazásuk nélkül mégsem lehetne kellően szilárd, látványos és esztétikus felületet kialakítani velük. Hogy miről is van szó pontosan?

Példának okáért egy autóbeállóról, melyet murvával szeretnénk lefedni, azonban nem akarunk túl vastag murvaréteget alkalmazni, hanem a költséghatékonyság miatt maximum 10-15 centiméternyit. Ennek nincs akadálya, de amennyiben így akarunk eljárni, akkor szükség lesz egy olyan stabil fundamentumra, mint például a darált beton, mely a megfelelő döngölés után úgy képes ellátni feladatát, hogy közben vízáteresztő tulajdonsága sem vall szégyent.

A kiterjedt felületek mellett azonban sávalapok megtámogatásában is nagyon jó szolgálatot tehet a darált beton. Gyakran alkalmazzák erőteljesen homokos vagy ingoványos, esetleg változó összetételű építési területeken, ahol szükség van arra, hogy a ház alapját megfelelő mértékben megtámogassák valamivel. Ilyenkor a döngölt darált beton az egyik legjobb döntésnek bizonyulhat.

Feljárók, beállók, parkolók

Noha gyakorlatilag építési betontörmelék, azonban a darált beton rendkívül tiszta ömlesztett anyagnak tekinthető, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kivételes esetekben természetesen felületkialakításra is ideális lehet. Különösen olyankor érvényes mindez, amikor egy feljárót vagy beállót nem személyautók, hanem mezőgazdasági járművek, nagyobb teherautók és haszongépkocsik használják – például egy telephelyen.

Ezek a járművek ugyanis jellemzően olyan nagy kerekekkel és olyan speciális abroncsokkal rendelkeznek, melyeknek nem okoz problémát a betondarabokon való közlekedés. (Kellő döngölés után egyébiránt személyautók számára is használható felületet kaphatunk.) A gyakran sáros kerékkel érkező több tonnás járműveknek sokkal ideálisabb felület a darált beton, mint például a tisztaságra érzékeny murva, miközben a stabilitásra és a tartósságra sem lehet panasz.

Természetesen a legtöbb ömlesztett anyaghoz hasonlóan a darált betont is el tudja nyelni a föld, ha nincs megfelelő kialakítása. Mivel az esztétika nem lényeges kérdés abban az esetben, ha ilyen megoldást alkalmazunk, ezért elegendő lehet csak megfelelő vastagságban elteríteni a betont, illetve megfelelően szegélyezni ahhoz, hogy ne lehessen ilyen problémánk.

Mellékutak

Az egyik leggyakoribb felhasználási módja a darált betonnak minden kétséget kizáróan a mellékutak stabilizálása. A mellékutakat ugyanis az esetek többségében terepjárók vagy valamilyen haszonjárművek használják a legtöbbet, így az esztétika helyett sokkal fontosabb lehet a hatékonyság. Ebből a szempontból a darált beton rendkívül hatékony, nem mellesleg pedig sokkal olcsóbb alternatíva, mint az aszfaltozás vagy valamelyik drágább típusú ömlesztett anyag.

Jellemzően már 15-20 centiméternyi darált beton is elegendő lehet arra, hogy kellően stabil, közlekedésre alkalmas, kátyúktól mentes útfelületet kaphassunk, ahol egy ideig biztosan nem okoz majd problémát a sár. Természetesen a mellékutak esetén is nagyon lényeges lehet a helyes kialakítás, így legalább az oldalszegély alkalmazása, esetleg az alapba ágyazott darált beton elterítése, ami megakadályozza, hogy az ömlesztett anyag oldalirányban elmozduljon, illetve elsüllyedjen, a végeredmény ezzel sokkal egységesebb felületet tud képezni.

Földsüllyedések

A földsüllyedések nagy kellemetlenségeket tudnak okozni mellékutakon és saját zöldterületeken egyaránt. Ilyen esetekben az egyik fő feladat a süllyedés megállítását követően az, hogy megfelelő minőségben visszatöltésre kerüljön a talaj. Ez egyszerű termőfölddel azonban nem minden esetben helyes megoldás, hiszen jelentősebb süllyedéseknél évekig eltarthat, míg a töltés kellően ülepszik.

Emiatt érdemes először darált betont alkalmazni az ilyen süllyedések korrekcióinál, méghozzá éppen azért, hogy a termőföld, a legfelső réteg már egy kellően szilárd, jól összeállt, masszív alapra kerüljön elterítésre. Ilyenkor is számolhatunk még minimális mértékben a föld megsüllyedésével, azonban döngölés és pótlás után már nyomtalanul eltűntethetjük a jelenséget.

Betonozás

Mint neve is mutatja, a darált beton egykoron sóderként, cementként és vízként kezdte életútját, emiatt kitűnő megoldás abban az esetben, ha szeretnénk spórolni egy kicsit a betonozás költségein. Szakszerűségéről megoszlanak a vélemények, azonban nagyon sok helyen alkalmazzák a darált betont friss betonmasszával elegyítve – nem csak fundamentumként.

A konkrét keverés ugyan nem a legszerencsésebb, de ha darált betont terítünk el egy leendő garázs, járda vagy kerti sütögető betonfelületében, akkor arra jellemzően sokkal kevesebb friss betonmasszát kell felhordanunk. Ennek jóvoltából nagyon sokat spórolhatunk a folyamat során.

Hasznos tippek darált beton vásárlása előtt

Mint a fentiekből kiderült, a darált beton közel sem tekinthető közönséges vagy átlagos ömlesztett anyagnak, aminek az oka leginkább abban keresendő, hogy nem természetes eredetű, ezen felül ritkán van rá szükség, de akkor kifejezetten jó szolgálatot tehet, rengeteget spórolhat is nekünk. Mivel azonban nem kell minden nap darált betont vásárolnunk, összeállítottunk néhány hasznos tippet arra vonatkozóan, hogy mire figyeljünk, ha ilyen anyagra van szükségünk.

Darált beton

Ismerjük meg az alkalmazási területeit

Semmit sem vásárolunk magunknak úgy, hogy nem vagyunk biztosak az alkalmazását illetően. Miért lenne ez másként a darált betonnal? A fentiekben alaposan áttekintettük, hogy milyen munkálatokhoz alkalmas ez az ömlesztett anyag, és bár kisebb mennyiségnél más esetekben is megállja a helyét, azonban innen kell indítani az ismerkedést, ha ezzel szeretnénk dolgozni.

Rendkívül fontos tehát, hogy megismerjük a darált beton alkalmazási területeit annak érdekében, hogy ne okozzon gondot a későbbiekben a feleslegesen kiszállított, több köbméternyi ömlesztett anyag. Különösen lényeges mindez annak fényében, hogy a darált beton alkalmazhatósága kifejezetten szűkös kereteket ölel fel, tehát nem olyan, mint a homok, amit esetleg másra is el tudunk használni, ha nem alkalmas térkövezéshez.

Mindig annyit rendeljünk, amennyi kell

Az imént említett rétegfelhasználás kapcsán fontos kiemelni ugyanakkor, hogy nemcsak az alkalmazási területtel kell tisztában lennünk a darált beton esetén, hanem azzal is, hogy pontosan mekkora mennyiségre van szükségünk belőle. Míg a termőföldet el tudjuk teríteni a hátsó kertben, a homokot pedig felhasználhatjuk a gyerekjátszóban, addig a darált beton esetében nincs ilyen alternatíva.

A legtöbb ömlesztett anyaghoz hasonlóan ezt is köbméterben rendelhetjük, azonban sokak számára gondot okoz elképzelni, ezáltal pedig kiszámolni, hogy pontosan hány köbméter szükségeltetik az adott munkához. A legtöbb esetben úgy érdemes elképzelni az ömlesztett anyag köbméterjét, hogy az egy tíz négyzetméteres felület esetében nagyjából tíz centiméteres vastagságban képes elterülni, tehát ez alapján számoljunk, ha rendelünk.

Legyenek megfelelő szerszámok a munkához

Összességében elmondható, hogy a darált beton elterítését a legtöbbször valamilyen munkagép végzi. A mennyiség függvénye, hogy elegendő ehhez egy kisebb markoló, vagy valamilyen nagyobb gépet kell beindítani hozzá. Ez azonban közel sem jelenti azt, hogy minden esetben ez az eljárás, illetve a legtöbbször legalább kisebb mértékben, de szükség lehet kézi beavatkozásra is.

Ilyen esetekben pedig kellenek majd szerszámok a munkához. A legfontosabb egy masszív lapát, amivel felmerhetjük a darált betont, de nem árt egy masszív talicska a hordáshoz, valamint egy erősített vasgereblye, mely az elterítést segíti meg. Lapvibrátorok, hengerek és egyéb tömörítőeszközök alkalmazására a legtöbbször nincs szükség, de bizonyos fundamentumok, pláne vasbeton szerkezetek alatti kialakítás esetén ajánlott.

Tervezzük meg a szállítást

Hogy miért lényeges megtervezni a szállítást a darált beton megrendelése előtt? Ennek az oka leginkább abban keresendő, hogy alaposan megkönnyíthetjük ezzel a dolgunkat a későbbiekre nézve, hovatovább sokat spórolhatunk is. Példának okáért különösen a fővárosban rengeteg olyan hely van, ahová nagyobb teherautókkal nem lehet behajtani, vagy ha mégis, akkor az adott ingatlan, a bejáró kialakítása nem teszi lehetővé a fordulást, ezzel pedig az ömlesztett anyagot nem lehet közvetlenül a helyére önteni.

Ez sok esetben utólagos, nem mellesleg rendkívül költséges munkagép bérlésével járhat, ha csak nem akarunk több köbméter darált betont talicskával a helyére termelni, ami rendkívül fárasztó lehet. Ha probléma áll fenn, érdemesebb inkább több részletben kérni a kiszállítást, amivel a munkagép bérléséhez képest sokat spórolhatunk – kényelmünkről nem is beszélve –, hiszen az ömlesztett anyag ilyenkor rögtön a helyére kerülhet, sőt egy előre kiszedett bejáró esetén rögtön elterítve lehet lerakodni, ami már csak nagyon kevés utómunkát igényel.

Ha bizonytalanok vagyunk, okosabb inkább kérdezni

Különlegességének köszönhetően a darált beton kapcsán előfordulhat, hogy rengeteg kérdés maradt bennünk. Amennyiben ez így van, sokszor okosabb inkább feltenni ezeket a kérdéseket még a rendelés előtt, legyen szó akár a mennyiségről, akár a kiszállításról, hiszen rossz választás esetén könnyedén ráfizetésünk lehet. Kérdésére a Békás Logistic felkészült kollégái tudnak válaszolni munkaidőben személyesen, telefonon vagy e-mailben!

Gyakran ismételt kérdések

Mennyi a gyakorlatban egy köbméter darált beton?

Sokan rendkívül nehezen tudják elképzelni a legtöbb ömlesztett anyag esetén, hogy mekkora mennyiség is egy köbméter. Nem hangzik túl soknak, azonban kiszállításkor egy köbméternyi alapanyag már jókora kupacot jelent, az olyan nehezen felhasználható anyagok esetén pedig, mint a darált beton, kifejezetten fontos lehet tisztában lennünk a pontos mértékekkel, hogy minél kevesebb maradjon meg belőle.

Amennyiben gondot okoz az egy köbméter meghatározása, érdemes lehet úgy gondolkodni, hogy ez a mennyiség általában elegendő egy tíz négyzetméteres területen, ha átlagosan 10 centiméter vastagságban dolgoznánk vele. Nyilván a darált beton a nagy szemcsenagyság miatt levegős tulajdonságú, így ez a képlet nem teljesen állja meg a helyét, ellenben kiváló kiindulópont, ha kalkulációra kerül sor.

Mire használható a darált beton?

Általánosságban a darált beton felhasználási lehetőségei kifejezetten korlátozottak, de így is nagyon sok olyan munkafolyamat van, amikor nemcsak megkönnyítheti a dolgunkat, de még spórolhat is nekünk. A legtöbb esetben a darált beton azt a célt szolgálja, hogy növelje egy felület vagy egy tartóelem stabilitását, ezáltal gyakran egyáltalán nem látható, csak az előnyeit élvezhetjük.

A legtöbbször fundamentumok kialakítására alkalmazzák, például egy ház sávalapjának vagy egy garázs betonfelületének stabilizálása érdekében, illetve utóbbi esetén azért, hogy kevesebb friss betonmasszára legyen szükségünk a munkához. Ritkábban látható és járható felület is készülhet belőle, így például kitűnő választás lehet olyan mellékutakon, telepeken vagy parkolókban, ahol nagy súlyú haszonjárművek közlekednek.

Kézi vagy gépi erővel dolgozható el a darált beton?

Valójában mindkét alternatíva megvalósítható, azonban a darált beton rendkívül nehezen kezelhető ömlesztett anyag, ha egyszerű lapáttal szeretnénk nekiállni a felmerésnek és talicskával akarunk elteríteni több köbmétert, akkor csakhamar rájövünk arra, hogy nagy feladatra vállalkoztunk.

Nem lehetetlen, de nem is könnyű tehát gépi erővel a darált betonnal való munka, éppen ezért a legtöbbször inkább egy kisebb munkagép ajánlott ahhoz, hogy az ömlesztett anyag mindig a megfelelő helyre kerülhessen. Sőt, ahol tömörítésre van szükség, a gépi segítség megkerülhetetlen, hiszen csak a lapvibrátorral lehet alapos munkát végezni.

Milyen szerszámokra van szükség, ha kézzel dolgoznánk a darált betonnal?

Bár egy ügyes gépkezelő ma már rendkívül precíz munkát tud végezni a darált beton elterítésekor, azonban az utolsó simításokat ennek ellenére is gyakran kell majd kézzel elvégezni, ehhez pedig természetesen különféle szerszámokra lesz szükségünk. Megijedni azért nem kell, speciális eszközökre nincs szükség, többségük jelenleg is megtalálható a legtöbb kertes ház fészerében.

Az egyik legfontosabb szerszám a darált beton elterítésekor a lapát. Legyen erős, masszív, bírja a nagy súlyt. Lényeges továbbá a talicska is, mely szintén erősített oldalfalú, ne könnyű zöldhulladék szállításához igazított eszköz legyen. Ezen felül egy masszív fémgereblye is jó szolgálatot tehet, ha a talicskából kupacokba leborított darált betont szeretnénk egyszerűen elhúzni, azaz felületet képezni belőle.

Daráltbeton árajánlatkérés, de hogyan?

A legegyszerűbben a honlapon keresztül lehet árajánlatot kérni a darált betonra, ami ráadásul a leggyorsabb módja is a folyamatnak. Ehhez nincs más dolgunk, mint megkeresni a termék adatlapját, azon belül pedig az árajánlatkérő űrlapra kattintani, majd értelemszerűen kitölteni az összes adatot.

Nagyon fontos megadni a részleteket, különösen a mennyiséget és a szállítási címet, hiszen így lehet a legpontosabban kikalkulálni olyan járulékos kiadásokat is, mint a logisztika díja, de amennyiben külön kérésünk van, az űrlapon azt is jelezhetjük a megjegyzések mezőben. Fontos, hogy az árajánlat kérése önmagában még soha nem jár fizetési kötelezettséggel!

Nagyobb mennyiségű darált betonra van szükség, megoldható?

Természetesen megoldható, hiszen a Békás Logistic a magánszemélyek mellett a vállalkozói szektor kiszolgálására is berendezkedett, így nagy gépparkkal, egyszerre akár több elindítható teherautóval is képes a helyszínre vonulni. Ennek fényében egyetlen fuvarral akár 20-25 köbméter darált beton is a helyszínre szállítható minden gond nélkül.

Ha ennél is nagyobb mennyiséget szeretnénk, akkor egyszerre természetesen több autó is elindítható a cél felé. Amennyiben több köbméter ömlesztett anyagot vásárolunk, természetesen mindig egyedi árak kalkulálhatók nemcsak a termék, hanem akár a logisztikai költségek tekintetében egyaránt.

Több részletben is kérhető a darált beton kiszállítása?

Amennyiben ez a célszerűbb, és a vásárló vállalja az ezzel járó többletköltségeket a logisztika tekintetében, akkor természetesen igen. Bizonyos esetekben indokolt is, hogy a darált beton csak több részletben érkezzen meg, így például bizonyos munkafolyamatok haladásához lehet igazítani a szállítmányozást, de sokszor a helyszín is befolyásolhatja a logisztika alakulását.

Előfordulhat olyan eset, hogy a többtonnás teherautók nem tudnak eljutni a helyszínre 20-25 tonna darált betonnal, csak kisebb részletekben, mert szűkösek az utcák, behajtási korlátozás van, esetleg a ház behajtója vagy kertje alkalmatlan a nagyobb gépek fogadására. A több részletben történő kiszállítás különösen előnyös annak fényében is, hogy a darált beton ilyen esetben már a platóról való lecsúsztatással a helyére kerülhet.

Kaphatunk segítséget a darált beton elterítéséhez?

A Békás Logistic csak ömlesztett anyagok szállításával foglalkozik, a kivitelezést azonban minden esetben a vásárlónak kell megoldania. Természetesen a szállítmányozóval egyeztetve megvalósítható, hogy a darált beton több ponton, esetleg rögtön elterítve kerüljön a helyére, mely óriási segítség lehet abban, hogy az ömlesztett anyagot könnyebb legyen eldolgozni, így akár még a munkagép bérléséről is letehetünk majd.

Kizárólag a fővárosban vállalják a darált beton kiszállítását?

Egészen pontosan Budapesten és vonzáskörzetében, ami azt jelenti, hogy telephelyünktől legfeljebb 70 kilométeres körzeten belül – teljesen mindegy, hogy az adott célpont még Budapesthez tartozik-e vagy sem. Fontos azonban, hogy a házhozszállítást minden esetben egyeztetni kell!

Milyen vastagságban kell elteríteni a darált betont?

Ez minden esetben annak a függvénye, hogy mit akarunk készíteni belőle, illetve mihez asszisztál majd az ömlesztett anyag! Ha egy gyalogos vagy személyautós közlekedésre alkalmas murvafelületnek akarunk fundamentumot készíteni vele, akkor a 15-20 centiméter teljesen elegendő lehet, de a többtonnás gépekhez szánt felületeknél vagy a mellékutaknál sok esetben a 30-40 centiméteres alap sem tekinthető túlzásnak a darált betonból.

Hiba!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Rendben