Földnedves beton

Földnedves beton

Összesen 1 termék.

Amikor olyan készre kevert betonra van szükségünk, melynek kötési ideje sokkal hosszabb, mint a mixer betonnak, ezáltal szélesebb időintervallum áll a rendelkezésünkre a bedolgozáshoz, akkor a földnedves beton a legjobb választás lesz.

Földnedves beton rendelésre

A földnedves beton egy olyan alacsony víztartalmú betontípus, mely önmagában még nem alkalmas az azonnali bedolgozásra.

Részletek

A földnedves beton mind az állagát, mind a bedolgozását, mind a szállítási módját tekintve jelentősen eltér a mixerbetontól. Egy lényegesen szárazabb, szilárdabb masszáról van szó, mely képlékeny formában kerül kiszállításra a felhasználási helyszínre. Ehhez nincs szükség mixerautóra, elegendő hozzá egy egyszerű billenőplatós teherautó, mely a rendeltetési helyen csak leborítja a keveréket.

A bedolgozás tekintetében a földnedves beton több lehetőséget is kínál. Könnyedén betermelhető kézi erővel, egyszerű lapátokkal és talicskákkal, de gépi erővel, például pumpákkal egyaránt eljuttatható a végleges helyére. Nagyon lényeges, hogy mindig szükség van a massza megfelelő tömörítése, ami kisebb helyeken vagy zsaluzatban tűvibrátorral, nagyobb helyszíneken – így például járdák esetén – lapvibrátorral történhet.

Földnedves beton alkalmazása

Általában a földnedves beton mindig azonnali használatra-, bedolgozásra kész állapotban kerül kiszállításra, de a jobb kötési tulajdonságok miatt, esetleg hosszabb állás után érdemes lehet kézi vagy gépi erővel átforgatni az egészet. Amennyiben nagyon meleg és száraz az idő, akkor az átforgatás előtt szükség lesz egy kis nedvesítésre, de túlzásba soha ne vigyük, mert a földnedves betont könnyű ilyenkor megfolyatni. Ez azt jelenti, hogy a cementet kimossuk a sóderből, ami elégtelen kötést, a megszilárdult elemek tartósságának és szívósságának csökkenését eredményezheti. Mint minden betonozott elemet, úgy természetesen az így készült felületeket is fontos az időjáráshoz igazítva, a kötés utáni napokban rendszeresen meglocsolni.

A felhasználás kapcsán a földnedves beton rengeteg helyzetben kitűnő választás. Ideális járdák, kerítések és bejárók gyors, illetve tartós alapozásához, de minden vasalatlan, ritka esetben pedig vasalt szerkezet kialakításához is, legyen az szerelőbeton vagy aljzatbeton. Kifejezetten gyakran alkalmazzák ezt a betontípust zsalukövek betöltésére. Látható, és időjárásnak kitett betonfelületek kialakítására is megfelelő, de érdemes úgy tervezni vele, hogy valamilyen burkolással fedjük el a negatív hatások elől, hiszen alacsony esztétikai értéke mellett tartóssága is megkérdőjelezhető az időjárási szélsőségek miatt.

Földnedves beton ára

Alapvetően a földnedves beton ára két lényeges tényezőtől függ. Mivel a cement, a sóder és a víz ára keverésenként fix, ezért a költségeink a mennyiség és a logisztika tekintetében nőhetnek vagy csökkenhetnek. A szállításhoz elengedhetetlen a billenőplatós autó, ezért értelemszerűen minél nagyobb mennyiségben rendeljük, annál kedvezőbb költségek kalkulálhatók mind az alapanyag, mind a helyszínre fuvarozás tekintetében.

Hiba!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Rendben