Termőföld

Termőföld

Összesen 4 termék.

Talajrendezéshez, építkezéshez vagy kertépítéshez elengedhetetlen a jó minőségű termőföld alkalmazása, ami rendszerint művelésből már kivont területről származik, de korábban rendszeres kezelés, tehát trágyázás, forgatás és vegyszerezés alatt állt.

Komposztált termőföld, darált

A termék komposztált, darált, kertbe alkalmas.

Részletek

Normál termőföld, füvesítésre

A termék füvesítésre alkalmas, nem komposztált, nem darált.

Részletek

Komposztált termőföld, darált, trágyázott

A termék komposztált (lazítóanyag trágya) darált, kertbe alkalmas.

Részletek

Termőföld típusok

A felhasználás függvényében a termőföldnek többféle típusa létezik, ezáltal mindig az aktuális munkához igazítható az összetétele és a mennyisége is.

A termőföld alapesetben ömlesztett formában kerül szállításra, a legtöbbször egyszerű, natúr változatában. Ebből létezik az úgynevezett nyers, feldolgozatlan altípus, mely tartalmazhat rögöket, köveket és egyéb törmeléket is, míg a rostált vagy darált földből ezek kiszűrésre kerülnek, ezáltal sem hantokat, sem idegen anyagokat nem találhatunk benne. Ezen felül a termőföld bizonyos esetekben kérhető még trágyázott vagy tőzeggel dúsított formában is, ha a megrendelő részéről ilyen igény merülne fel.

A felhasználás tekintetében a termőföld rendeltetése rendkívül sokféle lehet. A natúr, rostálatlan változatot általában jelentősebb tereprendezéshez és töltésekhez alkalmazzák, hiszen ilyen esetben nem probléma, ha a föld mellé nagyobb rögök és egyéb törmelékek társulnak. A rostált vagy darált változat a kisebb tereprendezési munkálatokhoz, a finomításokhoz és a kertépítésekhez lehet ideális, ezáltal például kiváló sziklakertekhez, valamint füvesítéshez egyaránt.

Termőföld felhasználása sziklakertbe

A speciális összetételű termőföldek esetében maga a felhasználás is mindig specifikus. A trágyás termőföld – melyhez rendszerint természetes marhatrágyát kevernek –, a kiskertek és a virágoskertek teljes talajfrissítéséhez ajánlott, magas ásványi anyag tartalma miatt ugyanis egy lényegesen jobb termőközeget alakíthatunk ki növényeink számára. Ha a növények úgy kívánják – sőt füvesítés esetén is ajánlott –, a termőföldhöz nem csak trágya, hanem tőzeg is kevertethető a jobb hatás érdekében.

A legtöbbször a termőföldet művelésből már korábban kivont területről emelik ki, de gyakran speciális bányák és töltések is ideálisak ebből a célból. Fontos az ellenőrzött minőség, hiszen főként lakókörnyezetbe nem szállítható akárhonnan föld, mert egy kisebb szennyeződés is elegendő ahhoz, hogy újabb talajcserére legyen szükség.

Termőföld szállítás menete

A jó minőségű termőföld kapcsán rendkívül fontos a frissesség, ezért nagy figyelmet fordítunk arra, hogy az ömlesztett anyag a bányából egyenesen a megrendelőhöz kerüljön, hiszen ebben az állapotban könnyebb eldolgozni és tömöríteni. A megrendeléshez nem árt tudni, hogy 1 köbméter termőföld segítségével nagyjából 10 négyzetméternyi felületet tudunk kialakítani átlag 10 centiméteres vastagságban, ami természetesen nagyban függ a meglévő felszín egyenlőtlenségeitől.

Minden esetben billenthető platós tehergépkocsit alkalmazunk a termőföld szállításához, mely nemcsak az ömlesztett anyag biztonságos célba juttatásához, hanem az egyszerű lerakáshoz is elengedhetetlen, hiszen így könnyebb akár nagyobb mennyiségű anyagot is egy vagy több helyre lepakolni az egyszerűbb elterítés érdekében.

Nagyon fontos, hogy termőföldet típustól függetlenül kizárólag Budapesten és vonzáskörzetében (Pest megyében, vagy a telephelytől maximum 70 kilométeren belüli távolságban) szállítunk házhoz, a logisztika költségét pedig befolyásolhatja a pontos helyszín, illetve a megrendelt mennyiség is.

Bővebben a termőföld szállítás oldalunkon tájékozódhatnak.

Mitől függ a termőföld ára?

A termőföld ára leginkább az összetételtől és a mennyiségtől függ. A legolcsóbb értelemszerűen a rostálatlan, nyers alapanyag, de minél finomabb állagú a termék és minél több speciális összetevőt adagolnak hozzá, annál magasabbra kúsznak a költségek. Befolyásoló tényező továbbá a mennyiség is, hiszen minél több termőföldre van szükségünk, annál kedvezményesebb köbméterenkénti ár kalkulálható hozzá.

Felhasználási javaslat, azaz milyen munkálatokhoz szükséges a termőföld?

Az egyes termőföld-típusok mindegyikéről elmondható, hogy eltérő alkalmazási körbe tartoznak, és bár természetesen vannak köztük átfedések, az alábbiakban mégis sorra vettük a legfontosabb munkálatokat, melyek alkalmával a kérdéses ömlesztett anyagra lesz szükségünk.

Talajcsere

A talajcsere mondhatni az egyik leggyakoribb eset, amikor nagyobb mennyiségű termőföldben kell gondolkodnunk. Hogy magára a földmunkára miért kerül sor, azt nehéz egyetlen oldalról megközelíteni, hiszen valahol egy erősen szennyezett területrészt kell teljes egészében felfrissíteni, míg máshol egy ismeretlen okból terméketlenné vagy rosszul termővé vált talajt kell kicserélni. Az okok alapvetően meghatározzák, hogy milyen termőföldre lesz szükségünk, hiszen amennyiben csak füvesíteni akarunk, akkor elegendő lehet a normál típus, de ha mezőgazdasági tevékenységet folytatnánk, kiskertet tartanánk fenn vagy gyümölcsfát ültetnénk, akkor érdemes trágyázott változatot vitetni a helyszínre. A folyamat során a rossz minőségű föld elszállításra kerül, és helyére teljesen tiszta, friss, igény szerint darált termőföld fektethető.

Talajfrissítés

A talajfrissítés gyakorlatilag ugyanaz, mint a talajcsere, de mégis fontos külön számolnunk vele, hiszen erre jellemzően haszonkertekben vagy aktív mezőgazdasági környezetben kerülhet sor. Ilyen esetben többnyire a rossz terméshozam növelése a cél, és jellemzően csak a terület felső 10-15 centiméterét markolják ki, illetve hordják meg főként trágyázott termőfölddel, mely olyan sok tápanyagot tartalmaz, hogy a termelékenység újfent növekedhessen. Frissítés során gyakori eset, hogy a trágyázott termőföldet keverik a meglévő, de tápanyagszegény talajjal, ami szintén jó megoldás lehet, ha van elég helyünk hozzá.

Tereprendezés

A tereprendezési munkálatok során is rendkívül fontos szerepet kaphat a megfelelő minőségű termőföld, és lényeges kiemelni, hogy ezen a téren is alapvetően meghatározza a rendelt ömlesztett anyag típusát, hogy pontosan mire használjuk majd fel. Amennyiben például földhiány lép fel egy ilyen helyszínen, akkor értelemszerűen töltőföldre lesz szükségünk, amihez nincs szükség darálásra, komposztálásra és trágyázásra, hiszen csak a talaj profilozásához kell. Fontos azonban kiemelni, hogy sok esetben a tereprendezés együtt jár a füvesítéssel és azzal az igénnyel, hogy a kialakított terület ismét művelhető, beültethető legyen. Ehhez elengedhetetlen valamilyen darált, könnyen eldolgozható, mindemellett pedig komposztált vagy trágyázott termőföld is a felső 15-20 centiméteres rétegre.

Kertépítés

A legkülönfélébb díszkertek építésekor rendkívül sok termőföldre lehet szükség az egyes munkafolyamatokhoz. A nagyobb kertek jellemzően ugyanis egy alapos tereprendezéssel indulnak, amihez a fentiekben ismertetett módon nagyon sok ilyen típusú ömlesztett anyagra lehet szükségünk, de egy díszkert nyilvánvalóan másért is igényelheti az extra termőföld helyszínre szállítását. Teljesen elegendő például a normál termőföld alkalmazása sziklakertek, rézsűk, lépcsők vagy más földalapú építmények alapjaiként, de gondolnunk kell a növényekre is. Léteznek olyan dísznövények, melyek például kizárólag komposztált földben érzik jól magukat, míg a legtöbbnek szüksége van tápanyagban gazdag trágyázott földre, ami különösen lényeges akkor, ha nagyobb dézsákat, cserepeket és egyebeket is telepítünk. Egy kert kialakításakor tehát gyakorlatilag mindegyik típusú termőföldre nagy szükségünk lehet.

Töltés

Jellemzően a termőföld a legjobb töltőföld is egyben, noha ezen a téren ajánlott mindig a normál típust választani, amit nem daráltak, nem dolgoztak fel, nem sűrítettek trágyával, tehát jellemzően nem alkalmas arra, hogy közvetlenül megműveljük. Egy megsüllyedt földterület, esetleg egy kátyús földesút esetében azonban kitűnő választás lehet arra, hogy feltöltsük a problémás részeket. Lényeges azonban, hogy ha a kérdéses régiót utána füvesíteni szeretnénk, netán növényeket ültetni bele, akkor érdemes a töltőföldet csak alapként használni, a legfelső 15-20 centiméteren pedig trágyázott termőföldet alkalmazni.

Földmunka

Noha a fentiekben a kertépítésnél és a tereprendezésnél is érintettük már a földmunkát, azonban érdemes külön is kitérni rá, illetve említést tenni róla, ha a termőföld felhasználásáról beszélünk. Ennek az oka, hogy rengeteg speciális földmunkához szükség lehet jó minőségű termőföldre, így például különféle mélyásáson alapuló tevékenységi köröknél, amikor a kitermelt föld annyira rossz minőségű – sziklás, agyagos, kavicsos, esetleg szennyezett –, hogy nem alkalmas egy csatornarendszer vagy egy ülepítőtartály megfelelő minőségű visszatemetésére. Ilyenkor a kiásott földet elszállítják, és helyére puha termőföld kerül, ami megfelelően tömörödik, nem roncsolja a földbe kerülő objektumokat, nem mellesleg pedig a felületkialakítás tekintetében is sokkal egyszerűbb lesz.

Hasznos tippek termőföld vásárlása előtt

Amennyiben korábban még soha nem rendeltünk termőföldet, de most szükségünk lett rá, érdemes alaposabban megfogadni az alábbi hasznos tanácsokat annak érdekében, hogy biztosan azt és olyan mennyiségben kapjuk, ami és amennyi nekünk kell!

 • Mindig az adott feladathoz megfelelő termőföldet válasszuk! Mert nem véletlenül találunk belőle többféle típust, így ha finomabb munkát szeretnénk végezni a földdel, de nem darált típust kértünk, akkor rengeteget szenvedhetünk vele, míg előkészítjük a feldolgozásra.
 • Legyenek megfelelő szerszámaink! Noha a termőföld elterítését a legtöbb esetben gépek végzik, de a kapcsolódó lehetőségek sajnos erősen behatároltak, így bizonyos helyekre nekünk kell majd eljuttatni és ott elrendezni a földet, ehhez pedig kellenek bizonyos szerszámok, úgy mint néhány ásó, lapát, gereblye és egy masszív talicska.
 • Pontosan számoljuk ki a termőföld mennyiségét! A termőföld és maga a szállítás egyaránt pénzbe kerül, az ár pedig természetesen mennyiség függvénye. Emiatt rendkívül fontos lehet, hogy a megrendelés előtt nagyjából pontosan tudjuk, mennyi ömlesztett anyagra lesz szükségünk. Ezt nyilván lehetetlen talicskára pontosan megmondani, de egy hozzáértő azért köbméterre pontosan képes meghatározni ezt, így kérjünk mindig segítséget, mert az elszállítás sem olcsó.
 • Jól gondoljuk meg a szállítást! Nyilván itt nem arról van szó, hogy inkább mi hordjuk haza utánfutóval a termőföldet – bár ez is egy megoldás –, sokkal inkább arról, hogy mindig annyit hozassunk ki, amennyit az autó el is tud hozni a felhasználási helyére. Hiába rendelünk ki egyszerre több tonnát, ha a teherautó nem tud bejárni például a hátsó udvarba. A logisztika nagyon fontos kérdéskör, így mindig alaposan gondoljuk át, és ha szükséges, inkább kisebb részletekben rendeljünk.
 • A darált termőföld a legtöbbször jó választás! Szinte bármilyen munkálatra is van szükség a ház körül, a darált termőföld általában mindig ideális megoldás hozzá, így ha ezen a téren nem jutnánk dűlőre, mindig válasszuk inkább ezt a típust, mert sokkal könnyebb vele dolgozni, és azonnal feldolgozható, nem kell átjárni rotációs kapával, nem találunk benne nagy földtömböket és így tovább.
 • Bátran kérdezzünk! A Békás Logistic felkészült kollégái mindig segítenek abban az esetben, ha elakadtunk volna már a termőföld megrendelése előtt, ezáltal keressen minket telefonon, e-mailben vagy személyesen, és nyugodtan tegye fel kérdéseit.

Termőföld rendelés menete

Amennyiben úgy dönt, hogy tőlünk rendel termőföldet, azt mindössze három nagyon egyszerű lépésben megteheti!

 • Elsőként válassza ki honlapunkon azt a termőföld-típust, ami az ön számára szükséges. Ehhez a fentiekben és az alábbiakban találhat segítséget, de kérdés esetén keressen minket is bizalommal!
 • A megfelelő termőföld kapcsán kérjen árajánlatot, amit megtehet személyesen, telefonon vagy e-mailben, de a legegyszerűbb itt a honlapon lesz, ahol a kérdéses terméknél csak ki kell töltenie az „ajánlatkérés” menüpont alatt elérhető űrlapot.
 • A megérkezett ajánlatra hivatkozva aztán leadhatja megrendelését telefonon, e-mailben vagy személyesen, üzletünkben. Rendeléskor ellenőrizze még egyszer a kért mennyiséget, a kapcsolattartási adatokat és a szállítási címet!

Ezzel ön sikeresen megrendelte a kívánt termőföldet. A megrendelő alapján hamarosan felvesszük önnel a kapcsolatot a kiszállítás pontos időpontjával kapcsolatban, illetve az alapvető adategyeztetés érdekében.

Gyakran ismételt kérdések

Mennyi egy köbméter termőföld?

Sokan nehezen tudják elképzelni, hogy mennyi terület fedésére elegendő, egyáltalán kézzel fogható formában mennyi egy köbméter termőföld? Matematikailag ugyebár ezt a mértékegységet úgy szokás ábrázolni, hogy elképzelünk egy 1 méteres élhosszúsággal rendelkező kockát, és amennyi ömlesztett anyag abba belefér, azt hívjuk egy köbméternek. Ez a gyakorlatban 10 négyzetméternyi terület 10 centiméter vastagságú borítására elegendő mennyiség, ha tehát a kertünk 10 négyzetméter, és 30 centiméter vastagon kellene elterítenünk rá friss termőföldet, akkor legalább 3 négyzetméternyi alapanyagra lesz szükségünk hozzá.

Mire jó a normál termőföld?

Jellemzően füvesítésre tereprendezésre, mélyásáson alapuló földmunkákhoz, tereprendezésekhez és díszkert kialakításához, illetve természetesen süllyedő területek feltöltéséhez.

Mire jó a komposztált és darált termőföld?

A komposztált és darált termőföld általában kerti veteményesek felfrissítéséhez, magaságyások kialakításához, füvesítéshez vagy földpótláshoz ideális választás, de jellemzően csak felső rétegként.

Mire jó a trágyázott, komposztált és darált termőföld?

Mivel egy magas tápanyagtartalommal rendelkező ömlesztett anyagról van szó, ezért a trágyázott, komposztált és darált termőföld jellemzően olyan esetben a legjobb választás, amikor növényeket akarunk ültetni, miközben azt szeretnénk, hogy mielőbb látványos növekedésnek induljanak. Füvesítéskor, kiskertekbe talajfrissítéskor, vagy virágok alá cserepekbe és dézsákba például kiváló döntés.

Mivel lehet eldolgozni a termőföldet?

A termőföld eldolgozása javarészt géppel történik, ezáltal a terület kiterjedésének függvényében kisebb-nagyobb markolókat és tolólapos munkagépeket vetnek be ebből a célból. Természetesen a finomhangolást jellemzően kézi erővel kell végezni, de kisebb kerteknél gyakran jobb eredmény érhető el, ha teljesen kivonjuk a gépi munkát a folyamatból.

Milyen szerszámokra van szükség a termőföld eldolgozásához?

Ha kézi erővel szeretnénk elteríteni és eldolgozni néhány köbméter termőföldet, ahhoz szükségünk lesz elsődlegesen egy jó talicskára a hordáshoz, egy lapátra és egy ásóra a felmeréshez, valamint egy jó vasgereblyére a megfelelő elteregetéshez. Ezek a legalapvetőbb kellékek, melyek nélkül nem lehet nekiállni a földmunkának.

Mennyire vizes a termőföld?

Jellemzően földszáraznak nevezhetjük, egyedül a normál termőföld lehet egy kicsit nedvesebb, mert az gyakran egyenesen a bányából érkezik a helyszínre, de esetében sem beszélhetünk sárról vagy iszapról, viszont nem is porzik majd a felülete. A kevert és darált termőföldek általában szárazabbak, így esetükben a bedolgozás után szükséges lehet egy alaposabb öntözés.

Mennyire tiszta a termőföld?

Káros anyag, szennyeződés, kemikália jellemzően nincs a termőföldben, de a nem darált típusban előfordulhatnak növényi hulladékok, úgy mint száraz gyom vagy kisebb fadarabok. A darált termőföld esetében ez is kiszűrhető, hiszen a folyamat során csak a porhanyós föld marad hátra, így annál tisztább alapanyagot nem találhatunk.

Lehet előzetes árajánlatot kérni a termőföldre?

Természetesen, honlapunkon erre is van opció! Csak válassza ki a megfelelő termőföld-típust, kattintson az ajánlatkérésre, töltse ki a megfelelő adatokat, írjon hozzá megjegyzést, ha szükséges, és rövidesen keresni fogjuk a kapcsolódó árajánlattal. FONTOS: az árajánlat még nem számít megrendelésnek, nem jár fizetési kötelezettséggel!

Lehetőség van nagyobb mennyiségű termőföld kiszállítására?

Óriási gépparkunk segítségével egyszerre akár 20-25 köbméter termőföld szállítását is meg tudjuk oldani egyetlen teherautóval, így akár ipari mennyiségben állhatunk megrendelőink rendelkezésére. Ilyen esetben természetesen már az ömlesztett anyagra és a fuvardíjra is egyedi árajánlatot tudunk adni!

Több részletben is történhet a kiszállítás?

Amennyiben helyproblémái vannak, esetleg olyan környezetben él, ahová nem tud eljutni egy 30-40 tonnás teherautó, természetesen kisebb gépekkel, több részletben is meg tudjuk oldani a kiszállítást.

Csak Pest megyében vállalják a termőföld kiszállítását?

Jellemzően csak Pest megyében, Budapesten és vonzáskörzetében, illetve a telephelyünktől legfeljebb 70 kilométeres távolságban vállaljuk termőföld házhozszállítását. A kiszállítás minden esetben egyeztetést igényel!

Tudnak segíteni a termőföld eldolgozásában?

Természetesen! Nemcsak a termőföld kiszállításában, hanem a megfelelő munkagépekkel akár az elterítésben, a földmunkában is tudunk segíteni. Ez azonban a legtöbb esetben előzetes egyeztetést és helyszíni szemlét igényel!

Termőföld szállítás

A termőföld tipikusan olyan ömlesztett anyag, melyet jellegéből fakadóan nem szerencsés sokáig tárolni, sokkal előnyösebb a magas minőség miatt frissen, egyenesen a bányából, illetve feldolgozása után kiszállítani a helyszínre. Mivel ezen a téren kiváló ellátottsággal és forrásokkal rendelkezünk, ezáltal garantáljuk megrendelőinknek, hogy kérésüket – természetesen időjárás függvényében az év legtöbb időszakában nagyon rövid időn belül és piacvezető árakon teljesítjük.

Vállaljuk:

 • normál termőföld szállítását, mely egyenesen a bányából érkezik, tehát teljesen nyers, nincs ledarálva, ezért lehetnek benne kisebb rögök, elvétve apróbb gyomok vagy növényi hulladékok. Kiváló választás tereprendezéshez, füvesítéshez, de töltőföldként való alkalmazásra is!
 • komposztált termőföld szállítását, melyet úgy állítanak elő, hogy a normál termőföldet ledarálják, majd komposzttal keverik, így végül egy egészen különleges tulajdonságokkal rendelkező, könnyen dolgozható földtípus keletkezik, mely kiváló talajcseréhez, füvesítéshez, díszkertekhez, de természetesen haszonkertekbe is a megfelelő növények esetén.
 • komposztált és trágyázott termőföld szállítását, melynek alapját szintén a normál darált termőföld adja, amihez komposztot és trágyát kevernek. Ez a típus önmagában ritkán kerül alkalmazásra, néhány virág és növény esetében, dézsákba vagy ládákba ajánlott, de a leginkább talajfrissítéskor tökéletes, ha növelnénk a felszín tápanyag-tartalmát.

Mindhárom általunk forgalmazott termőföld-típus szállításakor olyan teherautóval visszük a helyszínre az ömlesztett anyagot, mely billenthető platóval rendelkezik, hiszen ezekkel a gépjárművekkel rendkívül gyorsan, alig másodpercek alatt lerakodhatunk. Ezen felül könnyen szabályozható az is, hogy a helyszínen hová és mennyi termőföld kerüljön, hiszen így akár több részletben lehet lepakolni, amivel rögtön segítséget nyújthatunk az elterítésben, hiszen ezt követően egyszerűbb lesz a felületkialakítás, illetve a földfelszín elrendezése.

Mivel nagyteljesítményű teherautók is a rendelkezésünkre állnak a szállításhoz, ezért lehetőség van egyszerre akár 20-25 köbméter termőföldet is kiszállítani a megrendelők számára, azonban mindezt nagyon sok külső tényező befolyásolja. Az időjárás függvényében előfordulhat, hogy nedvesebb vagy szárazabb a föld, amit figyelembe kell venni a rakodáskor, ezen felül a fővárosban rengeteg olyan régió van, ahová nem hajthatunk be egy 40 tonnás nyerges vontatóval. Természetesen soha nem volt még olyan, hogy egy megrendelést ne tudnánk teljesíteni, ezáltal szükség szerint kisebb autókkal, több részletben szállítunk ki, hiszen ezen a téren igyekszünk mindig a lehető legrugalmasabban állni a megrendelőkhöz.

Lényeges azonban kiemelni, hogy kizárólag a fővárosban, illetve a környező régiókban vállaljuk termőföld kiszállítását, egészen pontosan a központunktól számított 70 kilométeres távolságon belül. Távolabbi megrendelések esetén a megrendelőnek magának kell gondoskodnia a fuvarról, ami egy-két köbméter esetén akár még egy utánfutós személyautóval is megvalósítható. A kiszállítás költségét jellemzően mindig meghatározzák a körülmények, így a távolság mellett a termőföld mennyisége, az elindított teherautó típusa, valamint a fordulók száma is.

Gyakori kérdések a termőföld szállítás kapcsán

Mennyibe kerül a termőföld szállítás?

Tapasztalataink szerint a logisztikai költségek rendkívül dinamikusan változnak minden egyes kiszállításkor. Nyilvánvalóan van egy alapdíj, amit a megtett kilométerek számához igazítunk, de ezen felül a helyszín és a felpakolt ömlesztett anyag, illetve a szállításhoz igénybe vett jármű is meghatározza a végösszeget. A szállítási díjak terén természetesen rugalmasak vagyunk, így nagyobb mennyiségnél, visszatérő vásárlóknál vagy építőanyagok vásárlása esetén kedvezményeket tudunk adni.

Megvalósítható több részletben a szállítás?

Egyik nagy előnyünk a rugalmasság, így minden csak kommunikáció kérdése. Ha a helyszín olyan, hogy nem tudunk nagy teherautóval kivonulni, de nagyobb mennyiségű termőföldre lenne szüksége, akkor kérés nélkül is részletekben történik majd a kiszállítás, de ez külön időpontok és mennyiségek tekintetében is egyeztethető, ha a munkálatok úgy kívánják. Ezen a téren sem ismerünk lehetetlent.

Több típusú termőföldet is ki tudnak szállítani egyszerre?

Kifejezetten ritka kérés, és igyekszünk lebeszélni róla az ügyfeleket, de amennyiben a megrendelő vállalja a felelősséget, hogy például a tárgyázott föld összekeveredhet a normál típussal, akkor természetesen ez is megoldható.

Kizárólag Budapesten vállalnak termőföld kiszállítást?

Nem feltétlenül, sokkal inkább a fővárosban és környékén, központunktól számított 70 kilométeren belül bárhová eljuttatjuk megrendelését, így másik megyébe vagy másik településre is szállítunk, ha szükséges.

Milyen sok termőföldet lehet leszállítani egyszerre?

Mivel a legnagyobb teherautónk jelenleg egy Scania nyerges vontató, ezért a segítségével egyetlen fuvarral akár 20-25 köbméter termőföldet is el tudunk vinni a helyszínre. Ez akkora mennyiség, hogy magánszemélyektől szinte soha nem érkezik ilyen, vagy ennél nagyobb megrendelés, de amennyiben mégis, esetleg egy kivitelezőnek kellene több tonnányi termőföld, akkor egyszerre akár több teherautóval is tudjuk teljesíteni ennek a mennyiségnek a sokszorosát.

Tudnak segíteni a termőföld elterítésében?

Mi csak szállítjuk a termőföldet, a gépi földmunka más területhez tartozik. Természetesen utóbbihoz is vannak megfelelő gépek a birtokunkban, így ki tudunk helyezni különféle markolókat vagy kotrókat, de ezek nem képezik a szállítás részét, külön megrendelést igényelnek. Amiben tudunk segíteni, hogy a helyszínen a földet több részletben csúsztatjuk le a platóról, amivel az elterítés jelentős részét elvégezzük ön helyett.

Hiba!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Rendben