Termőföld

Termőföld

Összesen 3 termék.

Talajrendezéshez, építkezéshez vagy kertépítéshez elengedhetetlen a jó minőségű termőföld alkalmazása, ami rendszerint művelésből már kivont területről származik, de korábban rendszeres kezelés, tehát trágyázás, forgatás és vegyszerezés alatt állt.

Komposztált termőföld, darált

A termék komposztált, darált, kertbe alkalmas.

Részletek

Normál termőföld, füvesítésre

A termék füvesítésre alkalmas, nem komposztált, nem darált.

Részletek

Komposztált termőföld, darált, trágyázott

A termék komposztált (lazítóanyag trágya) darált, kertbe alkalmas.

Részletek

A felhasználás függvényében a termőföldnek többféle típusa létezik, ezáltal mindig az aktuális munkához igazítható az összetétele és a mennyisége is.

A termőföld alapesetben ömlesztett formában kerül szállításra, a legtöbbször egyszerű, natúr változatában. Ebből létezik az úgynevezett nyers, feldolgozatlan altípus, mely tartalmazhat rögöket, köveket és egyéb törmeléket is, míg a rostált vagy darált földből ezek kiszűrésre kerülnek, ezáltal sem hantokat, sem idegen anyagokat nem találhatunk benne. Ezen felül a termőföld bizonyos esetekben kérhető még trágyázott vagy tőzeggel dúsított formában is, ha a megrendelő részéről ilyen igény merülne fel.

A felhasználás tekintetében a termőföld rendeltetése rendkívül sokféle lehet. A natúr, rostálatlan változatot általában jelentősebb tereprendezéshez és töltésekhez alkalmazzák, hiszen ilyen esetben nem probléma, ha a föld mellé nagyobb rögök és egyéb törmelékek társulnak. A rostált vagy darált változat a kisebb tereprendezési munkálatokhoz, a finomításokhoz és a kertépítésekhez lehet ideális, ezáltal például kiváló sziklakertekhez, valamint füvesítéshez egyaránt.

A speciális összetételű termőföldek esetében maga a felhasználás is mindig specifikus. A trágyás termőföld – melyhez rendszerint természetes marhatrágyát kevernek –, a kiskertek és a virágoskertek teljes talajfrissítéséhez ajánlott, magas ásványi anyag tartalma miatt ugyanis egy lényegesen jobb termőközeget alakíthatunk ki növényeink számára. Ha a növények úgy kívánják – sőt füvesítés esetén is ajánlott –, a termőföldhöz nem csak trágya, hanem tőzeg is kevertethető a jobb hatás érdekében.

A legtöbbször a termőföldet művelésből már korábban kivont területről emelik ki, de gyakran speciális bányák és töltések is ideálisak ebből a célból. Fontos az ellenőrzött minőség, hiszen főként lakókörnyezetbe nem szállítható akárhonnan föld, mert egy kisebb szennyeződés is elegendő ahhoz, hogy újabb talajcserére legyen szükség.

A termőföld ára leginkább az összetételtől és a mennyiségtől függ. A legolcsóbb értelemszerűen a rostálatlan, nyers alapanyag, de minél finomabb állagú a termék és minél több speciális összetevőt adagolnak hozzá, annál magasabbra kúsznak a költségek. Befolyásoló tényező továbbá a mennyiség is, hiszen minél több termőföldre van szükségünk, annál kedvezményesebb köbméterenkénti ár kalkulálható hozzá.

Hiba!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Rendben