Termőföld kiváló áron - szállítás a bányából

Termőföld

Összesen 3 termék.

Talajrendezéshez, építkezéshez vagy kertépítéshez elengedhetetlen a jó minőségű termőföld alkalmazása, ami rendszerint művelésből már kivont területről származik, de korábban rendszeres kezelés, tehát trágyázás, forgatás és vegyszerezés alatt állt.

Komposztált termőföld, darált

A termék komposztált, darált, kertbe alkalmas.

Részletek

Normál termőföld, füvesítésre

A termék füvesítésre alkalmas, nem komposztált, nem darált.

Részletek

Komposztált termőföld, darált, trágyázott

A termék komposztált (lazítóanyag trágya) darált, kertbe alkalmas.

Részletek

Termőföld típusok

A felhasználás függvényében a termőföldnek többféle típusa létezik, ezáltal mindig az aktuális munkához igazítható az összetétele és a mennyisége is.

A termőföld alapesetben ömlesztett formában kerül szállításra, a legtöbbször egyszerű, natúr változatában. Ebből létezik az úgynevezett nyers, feldolgozatlan altípus, mely tartalmazhat rögöket, köveket és egyéb törmeléket is, míg a rostált vagy darált földből ezek kiszűrésre kerülnek, ezáltal sem hantokat, sem idegen anyagokat nem találhatunk benne. Ezen felül a termőföld bizonyos esetekben kérhető még trágyázott vagy tőzeggel dúsított formában is, ha a megrendelő részéről ilyen igény merülne fel.

A felhasználás tekintetében a termőföld rendeltetése rendkívül sokféle lehet. A natúr, rostálatlan változatot általában jelentősebb tereprendezéshez és töltésekhez alkalmazzák, hiszen ilyen esetben nem probléma, ha a föld mellé nagyobb rögök és egyéb törmelékek társulnak. A rostált vagy darált változat a kisebb tereprendezési munkálatokhoz, a finomításokhoz és a kertépítésekhez lehet ideális, ezáltal például kiváló sziklakertekhez, valamint füvesítéshez egyaránt.

Termőföld felhasználása sziklakertbe

A speciális összetételű termőföldek esetében maga a felhasználás is mindig specifikus. A trágyás termőföld – melyhez rendszerint természetes marhatrágyát kevernek –, a kiskertek és a virágoskertek teljes talajfrissítéséhez ajánlott, magas ásványi anyag tartalma miatt ugyanis egy lényegesen jobb termőközeget alakíthatunk ki növényeink számára. Ha a növények úgy kívánják – sőt füvesítés esetén is ajánlott –, a termőföldhöz nem csak trágya, hanem tőzeg is kevertethető a jobb hatás érdekében.

A legtöbbször a termőföldet művelésből már korábban kivont területről emelik ki, de gyakran speciális bányák és töltések is ideálisak ebből a célból. Fontos az ellenőrzött minőség, hiszen főként lakókörnyezetbe nem szállítható akárhonnan föld, mert egy kisebb szennyeződés is elegendő ahhoz, hogy újabb talajcserére legyen szükség.

Termőföld szállítás

A jó minőségű termőföld kapcsán rendkívül fontos a frissesség, ezért nagy figyelmet fordítunk arra, hogy az ömlesztett anyag a bányából egyenesen a megrendelőhöz kerüljön, hiszen ebben az állapotban könnyebb eldolgozni és tömöríteni. A megrendeléshez nem árt tudni, hogy 1 köbméter termőföld segítségével nagyjából 10 négyzetméternyi felületet tudunk kialakítani átlag 10 centiméteres vastagságban, ami természetesen nagyban függ a meglévő felszín egyenlőtlenségeitől.

Minden esetben billenthető platós tehergépkocsit alkalmazunk a termőföld szállításához, mely nemcsak az ömlesztett anyag biztonságos célba juttatásához, hanem az egyszerű lerakáshoz is elengedhetetlen, hiszen így könnyebb akár nagyobb mennyiségű anyagot is egy vagy több helyre lepakolni az egyszerűbb elterítés érdekében.

Nagyon fontos, hogy termőföldet típustól függetlenül kizárólag Budapesten és vonzáskörzetében (Pest megyében, vagy a telephelytől maximum 70 kilométeren belüli távolságban) szállítunk házhoz, a logisztika költségét pedig befolyásolhatja a pontos helyszín, illetve a megrendelt mennyiség is.

Termőföld ár

A termőföld ára leginkább az összetételtől és a mennyiségtől függ. A legolcsóbb értelemszerűen a rostálatlan, nyers alapanyag, de minél finomabb állagú a termék és minél több speciális összetevőt adagolnak hozzá, annál magasabbra kúsznak a költségek. Befolyásoló tényező továbbá a mennyiség is, hiszen minél több termőföldre van szükségünk, annál kedvezményesebb köbméterenkénti ár kalkulálható hozzá.

Hiba!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Rendben