Kavics piacvezető áron - közvetlenül a bányából

Kavics

Összesen 1 termék.

A kavics jellemzően a sóderhez hasonló állaggal és megjelenéssel rendelkezik, ezáltal kvarc és kvarcit szemeket tartalmazó üledékes kőzetdarabkákról van szó, melyeket a természet erői formáltak sima és kerekded formájúvá.

Osztályozott kulé kavics

Talajvizes területeken szivárgók kialakításához, kertdíszítéshez.

Részletek

A kavics ára

Természetesen a kavics árát számtalan tényező befolyásolja, de leginkább a minőség és a mennyiség a leginkább árképző tulajdonságok. A kulé kavicsot például osztályozni kell, és minél finomabb, minél szebb alapanyagra vágyunk, az annál magasabbra emelheti a vételárat. Hasonló a helyzet akkor is, ha a mennyiséget vesszük figyelembe, hiszen több köbméter esetén nyilván kedvezményesebb ár kalkulálható.

Kavics típusok

A kavicsokat jellemzően a gyorsabb sodrású folyóvizek alakították évmilliók alatt, és minél intenzívebb volt ez a folyamat, minél tovább tartott, annál apróbb szemű, és annál csiszoltabb lett a végeredmény.

Bár a kavicsoknak számtalan típusát elkülöníthetjük földrajzi szempontból, ha az építőipar szűrőjén keresztül vizsgáljuk őket, akkor legalább 4 milliméteres szemcsenagyságtól beszélhetünk használható kavicsokról. Ezen felül többféle méretkategóriába sorolhatók, illetve osztályozhatók, egyik gyakran használt típusuk pedig az úgynevezett kulé kavics.

A jó minőségű kavicsot számtalan dologra használhatjuk építkezések során vagy a ház körül. Alkalmazhatjuk például betonozáshoz, tömörítéshez, kisebb-nagyobb utak kialakításához, csobogókhoz, szivárgókhoz vagy vízelvezetőkhöz, hovatovább akár töltésként is megállja a helyét. A speciális kulé kaviccsal mindemellett gyakran találkozhatunk díszkertekben, sőt talajborításként is, hiszen osztályozott formában esztétikus összhatást képes kelteni.

Amennyiben jó minőségű és tiszta kavicsról beszélünk, a legnagyobb mennyiségben természetes formájában vízfolyásokban, valamint tó- és tengerpartokon találkozhatunk vele, hiszen képződéséhez elengedhetetlen a víz jelenléte és koptatómunkája. A természetes kavics jellemzően mindig homokkal együtt fordul elő, de a föld mélyéről kitermelt úgynevezett bányakavics esetében nagy mennyiségű agyag is megragad a szemek között, ezáltal a felhasználás előtt ezt a típust mindig alaposan át kell mosni, hiszen földdel telítve nem alkalmazható sem díszítésre, sem tömörítésre, de még betonozásra sem.

Hiba!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Rendben