Kavics piacvezető áron - közvetlenül a bányából

Kavics

Összesen 3 termék.

A kavics jellemzően a sóderhez hasonló állaggal és megjelenéssel rendelkezik, ezáltal kvarc és kvarcit szemeket tartalmazó üledékes kőzetdarabkákról van szó, melyeket a természet erői formáltak sima és kerekded formájúvá.

Osztályozott kulé kavics

Talajvizes területeken szivárgók kialakításához, kertdíszítéshez.

Részletek

A kavics ára

Természetesen a kavics árát számtalan tényező befolyásolja, de leginkább a minőség és a mennyiség a leginkább árképző tulajdonságok. A kulé kavicsot például osztályozni kell, és minél finomabb, minél szebb alapanyagra vágyunk, az annál magasabbra emelheti a vételárat. Hasonló a helyzet akkor is, ha a mennyiséget vesszük figyelembe, hiszen több köbméter esetén nyilván kedvezményesebb ár kalkulálható.

Kavics típusok

A kavicsokat jellemzően a gyorsabb sodrású folyóvizek alakították évmilliók alatt, és minél intenzívebb volt ez a folyamat, minél tovább tartott, annál apróbb szemű, és annál csiszoltabb lett a végeredmény.

Bár a kavicsoknak számtalan típusát elkülöníthetjük földrajzi szempontból, ha az építőipar szűrőjén keresztül vizsgáljuk őket, akkor legalább 4 milliméteres szemcsenagyságtól beszélhetünk használható kavicsokról. Ezen felül többféle méretkategóriába sorolhatók, illetve osztályozhatók, egyik gyakran használt típusuk pedig az úgynevezett kulé kavics.

A jó minőségű kavicsot számtalan dologra használhatjuk építkezések során vagy a ház körül. Alkalmazhatjuk például betonozáshoz, tömörítéshez, kisebb-nagyobb utak kialakításához, csobogókhoz, szivárgókhoz vagy vízelvezetőkhöz, hovatovább akár töltésként is megállja a helyét. A speciális kulé kaviccsal mindemellett gyakran találkozhatunk díszkertekben, sőt talajborításként is, hiszen osztályozott formában esztétikus összhatást képes kelteni.

Amennyiben jó minőségű és tiszta kavicsról beszélünk, a legnagyobb mennyiségben természetes formájában vízfolyásokban, valamint tó- és tengerpartokon találkozhatunk vele, hiszen képződéséhez elengedhetetlen a víz jelenléte és koptatómunkája. A természetes kavics jellemzően mindig homokkal együtt fordul elő, de a föld mélyéről kitermelt úgynevezett bányakavics esetében nagy mennyiségű agyag is megragad a szemek között, ezáltal a felhasználás előtt ezt a típust mindig alaposan át kell mosni, hiszen földdel telítve nem alkalmazható sem díszítésre, sem tömörítésre, de még betonozásra sem.

Kavics szállítás

A kulé kavics egyik pozitív tulajdonsága a kimagasló tartósság és időjárás-állóság, ami kifejezetten nagy előny a kérdéses ömlesztett anyag raktározása kapcsán, ezáltal szinte bármilyen körülmény között könnyedén tárolható úgy, hogy nem romlanak a tulajdonságai, sőt az esztétikai értékéből sem veszít. Ennek jóvoltából a Békás Logistic telephelyén mindig nagy mennyiséget tartunk belőle raktérkészleten, hogy az év minden időszakában lehetőségünk legyen kiszolgálni vevőink kívánságait, méghozzá a lehető legrövidebb idő alatt, piacvezető árak társaságában.

Kizárólag a legjobb minőségű, osztályozott kulé kavics szállításában tudunk segíteni ügyfeleinknek. A kérdéses ömlesztett anyag annyira magas kvalitású, hogy tökéletes esztétikai elem lehet díszkertekben, de hatékony vízelvezető árkok, talajtakarások és természetesen járdák kialakítására is.

Billenthető platós teherautóinknak köszönhetően a kulé kavics kiszállításakor nagyon egyszerűen, alig pár másodperc alatt le tudjuk rakodni az ömlesztett anyagot szinte bárhová. Szükség esetén még abban is tudunk segíteni, hogy a kavicsot több helyen, esetleg elterítve engedjük le a platóról, ami óriási segítséget nyújthat a megrendelőknek a későbbi munka során, de ne feledjük el, hogy erre nincs minden esetben lehetőség.

Nagy és változatos gépparkunk a kisebb teherautóktól kezdve az akár 25 köbméter kulé kavics kiszállítására is alkalmas Scania nyerges vontatóig bezárólag mindent felvonultat, így a kisebb és a nagyobb megrendeléseket egyaránt könnyedén ki tudjuk szolgálni. Nem probléma az sem, ha nagy mennyiséget kell több részletben kivinnünk a helyszínre, mert főként Budapest egyes pontjaira nem lehet eljutni többtonnás vontatókkal, de a kisebb teherautókkal minden gond nélkül.

A megrendelések kapcsán fontos tudni, hogy kizárólag a telephelyünktől 70 kilométeren belül megtalálható pontokra tudunk kiszállítást teljesíteni, tehát Budapesten felül a környező településekre sem okoz problémát eljuttatni akár nagyobb mennyiségű ömlesztett anyagot sem. Természetesen a távolság alapvetően meghatározza, hogy mennyibe kerül a logisztika költsége, de a rendelt anyag mennyisége, a fordulók száma, illetve az elindított teherautók típusa is befolyásolhatja mindezt.

Gyakori kérdések a kavics szállítás kapcsán

Mennyibe kerül a kavics szállítás?

Ezt minden esetben az adott megrendelés paraméterei határozzák meg, azaz hová kell vinni a terméket, mennyi ömlesztett anyagot kell leszállítani, illetve hány fordulóval valósítható meg mindez. A költségek terén rugalmasak vagyunk, és kedvezményre is van lehetőség nagy mennyiség, törzsvásárlók vagy éppen olyan esetekben, amikor más ömlesztett- vagy építőanyagok is csatlakoznak a megrendeléshez.

Több részletben is kiszállítható a kavics?

Természetesen nyitottak vagyunk ügyfeleink kéréseire, így bizonyos feltételek mellett rugalmasan állunk a kiszállításhoz akkor is, ha több részletben lenne rá szükség. Ez gyakran azért is fontos lehet, hogy a munkafolyamatokhoz igazodjon a helyszínre érkező kulé kavics mennyisége, de akkor sem elhanyagolható alternatíva, ha olyan helyre kell szállítanunk, ahová túl nagy teherautóval nem lehet eljutni.

Szállítható más ömlesztett anyaggal együtt a kavics?

Szállítható, de egyáltalán nem ajánlott, hiszen menetközben a termékek összekeveredhetnek egymással, ami kulé kavics és homok vagy murva esetén komoly fejtörést okozhat. A vevő felelősségére azonban mindent meg lehet beszélni.

Kizárólag Budapesten van lehetőség kavics szállítást kérni?

Egyáltalán nem, hiszen a környező településekre és megyékbe is szállítunk abban az esetben, ha az adott célpont nem esik távolabb 70 kilométerre a telephelyünktől.

Milyen sok kavicsot lehet kiszállítani egyszerre?

A legnagyobb teherautónk 25 köbméter kulé kavicsot tud elvinni egyszerre, így jelenleg ez a legnagyobb mennyiség, amit egy fordulóval vállalni tudunk. Gépparkunk azonban óriási, így egyszerre több teherautó beindításával sokszorozni tudjuk ezt a számot, ha például egy beruházásnál egyszerre kellene ennek a mennyiségnek a többszöröse.

Tudnak segíteni a kavics elterítésében?

Nem, hiszen a szállításkor kizárólag a teherautó áll ehhez a sofőr rendelkezésére, aki annyiban tud segíteni, hogy az ömlesztett anyagot több ponton csúsztatja le a platóról, ami óriási segítség lehet a későbbi kétkezi munkához. Mivel vállalunk gépi földmunkát, természetesen vannak olyan gépeink, melyek alkalmasak a kulé kavics elterítésére, de ez minden esetben külön egyeztetést és megrendelést igényel.

Hiba!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Rendben