Így zajlik az ömlesztett anyag szállítása

Szeretnénk ömlesztett anyagot rendelni, de nem tudjuk, hogy miként zajlik a kiszállítás? Minden kérdésre válaszolunk!

Az ömlesztett anyag kiszállítása

Ha ömlesztett anyagra van szükségünk akkor az esetek többségében számolnunk kell a kiszállítással, hiszen ezekből a termékekből egyszerre jellemzően több köbméterre van szükségünk még a legkisebb munkálatokhoz is. Ennek megfelelően fel kell készülnünk a logisztikára, aminek normál esetben nemcsak extra költségei vannak, hanem olyan tényezői is, melyekkel fontos lehet előre számolnunk. Hogy miként zajlik ez a Békás Logistic esetében, illetve mire számíthatnak az ügyfelek? Lássuk a legfontosabb tudnivalókat!

A kiszállítás mindig rugalmas

Az első és leglényegesebb, hogy esetünkben a kiszállításhoz mindig igyekszünk rugalmas körülményeket biztosítani megrendelőink számára. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy előre egyeztetünk minden fontos részletet, igyekszünk kompromisszumos megoldásra jutni a szállításhoz kapcsolódó határidőkkel, miközben a megrendelés előtt is mindenben az ügyfél segítségére vagyunk.

Legyen szó mennyiségi kérdésekről, speciális kérésekről vagy éppen arról, hogy megerősítést kapjanak tőlünk az ömlesztett anyag alkalmasságáról egy bizonyos munkához – mi mindig arra törekszünk, hogy segítsünk a vásárlónak. Nyilvánvalóan vannak kérések és esetek, melyek nem teljesíthetők, vagy csak extra szolgáltatás bevonásával – ide sorolhatjuk többek között a gépi földmunkát is –, azonban ezt minden esetben tisztázzuk a telefonos egyeztetés során, vagy személyes vásárláskor már a megrendelés előtt.

A kiszállítást befolyásoló tényezők

A logisztikát természetesen számtalan tényező befolyásolja. Eleve lényeges, hogy milyen ömlesztett anyagról van szó, mekkora mennyiségről, de még inkább azt, hogy hová kell szállítani a kért terméket. Több köbméter murva vagy sóder rendelésekor például már nagyobb teherautó beindítására van szükség, mely előfordulhat, hogy nem tud mindenhová eljutni a szűkösebb utcák vagy a behajtási engedélyek miatt.

Ezzel minden esetben számolni kell – nyilván léteznek alternatívák, például a több részletben történő kiszállítás –, de egyébként az árajánlat során kalkulált árat utólag már természetesen semmi sem módosíthatja. A végösszeget is legfeljebb az ömlesztett anyag típusa, mennyisége, valamint a távolság, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy telephelyünktől számítva hány kilométert kell megtennie a megrendelt ömlesztett anyagnak.

Mennyi ömlesztett anyagot lehet egyszerre házhoz szállítani?

Ez minden esetben a megrendelőtől függ. Ha kivitelezőt vagy vállalkozót kell kiszolgálnunk, és a logisztikai költségek nem jelentenek akadályt, akkor egyszerre akár több teherautó is elindítható, így kis túlzással korlátlan mennyiségű ömlesztett anyag juttatható a helyszínre. A legnagyobb tehergépkocsink szükség szerint egyébiránt 20-25 köbméter ömlesztett terméket tud egyszerre eljuttatni a megrendelőhöz, aminél többre az esetek többségében nincs szüksége egy magánszemélynek.

Mint fentebb is említettük már, vannak olyan esetek és körülmények, amikor az ömlesztett anyagot részletekben kell kiszállítani. A Békás Logistic-nél erre is van lehetőség, így ha olyan helyre kell eljuttatni valamit, ahová nem lehet behajtani többtonnás teherautóval, esetleg az udvar kialakítása nem teszi lehetővé a lerakodást, akkor van megfelelő alternatíva.

Lerakodási lehetőségek

Ha már szóba került a lerakodás, érdemes körbejárni ennek a témakörét is, hiszen rengeteg a félreértés ezen a téren. Az ömlesztett anyagok minden esetben billenthető platós teherautóval jutnak el a rendeltetési helyükre. Ez azért óriási előny, mert így a murva, az andezit vagy éppen a bazalt rögtön oda kerület, ahol már csak el kell teríteni, és nincs szükség arra, hogy fáradtságos munkával a bejáró egyik végéből eltalicskázzuk a másikba, esetleg csak ezért munkagépet fogadjunk.

Így zajlik az ömlesztett anyag szállítása

Fontos ugyanakkor, hogy az ömlesztett anyag elterítésében a Békás Logistic nem tud segítséget nyújtani még termőföld esetében sem. Ezt a részét bizonyos esetekben gépi földmunka szolgáltatásunk fedi le! Természetesen abban partnerek vagyunk, hogy a megrendelt ömlesztett terméket több kupacban borítjuk le a platóról, esetleg elterítve engedjük le róla – ha megtörténtek a kapcsolódó előkészületek –, de szintezésre, döngölésre és finomhangolásra még ezt követően is szükség lesz.

A zsákos ömlesztett anyagokkal egyszerűbb a munka

A Békás Logistic kínálatában már elérhető zsákos kiszerelésű ömlesztett anyagok, melyek kapcsán a kiszállítás gyakran lényegesen egyszerűbb. Bár a kisebb zsákokat a megrendelők kis mennyiségben maguk is el tudják szállítani csomagtartóban vagy utánfutóval, de több zsák esetén tudunk segíteni a logisztikában. Ez jellemzően sokkal egyszerűbb, mint a platóra felmért ömlesztett termék kezelése, hiszen a zsákok raklapon foglalnak helyet, melyeket a helyszínen egy daru segítségével egyszerűen a helyére emelünk.

Sokkal egyszerűbben, pontosabban és tisztábban lehet így dolgozni az ömlesztett anyaggal, noha csak akkor gazdaságos, ha kisebb mennyiségre van szükségünk. Amennyiben egy kicsit több termék kellene, a Big Bag zsákos ömlesztett anyag lesz a jó döntés egy köbméterig, amiről ugyanazok az előnyök mondhatók el, mint a kisebb zsákos kivitelről.

Felkeltettük érdeklődését?

Kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.


Legfrissebb híreink

Olvassa el legfrissebb híreinket

Milyen problémákat okozhat egy háznál a nem megfelelően tömörített sóder alapréteg?

2024-03-25

A sóder egy sokoldalúan felhasználható ömlesztett anyag, amiből nagyszerű alaprétegek is kialakíthatók.

Mire való a sóderágy a gyakorlatban?

2024-02-19

A sóder egy nagyon sokoldalúan felhasználható ömlesztett anyag, így sóderágyként is gyakran alkalmazzák.

Járdakészítés betonból? Rengeteg ömlesztett anyag kell hozzá!

2024-01-19
A betonjárda elkészítéséhez sokkal több ömlesztett anyagra van szükség, mint azt elsőre gondolnánk. Lássuk, hogy miért!
Hiba!

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Rendben